HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić je najavio sasvim novu Hrvatsku za Ligu nacija. Ovako bi mogla izgledati

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA je saznala imena protivnika u Ligi nacija, a to su Austrija, Danska i Francuska.

Dalićevi izabranici tako će ponovo igrati s Francuskom, kao u prošlom izdanju Lige nacija, odnosno kao u finalu posljednjeg Svjetskog prvenstva gdje je Hrvatska, između ostalih, pobijedila i Dansku (osmina finala), također suparnika u skupini Lige nacija.

Raspored odigravanja utakmica jako je zgusnut pa je Dalić već najavio kako će vjerojatno šansu dobiti mnogo mlađih igrača. Ovako bi mogla izgledati nova Hrvatska.

Dalić napomenuo da bi mogao uzimati igrače od Bišćana 

Hrvatsku na ljeto čeka paklen raspored. Tako će u lipnju odigrati čak četiri utakmice Lige nacija u razmaku od deset dana, dok će preostale dvije utakmice u skupini odigrati u rujnu. Točan raspored protivnika zasad nije poznat.

Dalić je u gostovanju na HNTV-u naznačio da bi šansu mogli dobiti mladi igrači koji dosad nisu bili u planu.

"Liga nacija je jako kvalitetno natjecanje, ali u lipnju nas čeka jako velik broj utakmica, na kraju prvenstvene sezone. Nadam se da će Igor Bišćan i njegova reprezentacija dotad već osigurati put na Europsko prvenstvo pa ću moći koristiti i igrače iz mlade reprezentacije.

Sučić ima veliku priliku. Dalić će vjerojatno odmarati Modrića

Luka Sučić je već debitirao za A reprezentaciju, na utakmici protiv Slovačke kada je odigrao posljednjih pet minuta. U Red Bull Salzburgu ima odličnu sezonu i već je odigrao 27 susreta. Zabio je dva gola i dodao tri asistencije, a koliko ozbiljno klub na njega računa, možda najbolje svjedoči činjenica da je započeo sve utakmice u Ligi prvaka. 

S obzirom na to da Modrić ima 36 godina i da će ga se trebati dobro dozirati uoči Svjetskog prvenstva, Dalić će vjerojatno na njegovoj poziciji iskušavati i neke nove opcije uz one već prokušane poput Kovačića, Pašalića i drugih.

Poziv bi mogao dobiti i Martin Erlić. Imao je bitnu ulogu u Bišćanovoj momčadi dok ga ozljede nisu zaustavile, ali je postao standardni branič u Speziji. S obzirom na probleme koje s ugovorima ili minutažom imaju igrači poput Vide i Pongračića, u središnjici obrane ima još puno mjesta za nove kandidate.

Slična je situacija i s Boškom Šutalom. Nakon velikog transfera u Atalantu nešto bolju situaciju našao je u Hellas Veroni. I tamo mu nedostaje minuta, ali dojam je da polako napreduje, a u proteklih par ciklusa bio je jedna od ključnih Bišćanovih karika preko koje su kretali svi napadi. Pogodnost ima i u činjenici da je Hrvatska relativno tanka na poziciji desnog beka.

Svoju šansu mogao bi dobiti i Lukas Kačavenda koji je jedno od najvećih otkrića HNL-a. Krilni napadač Lokomotive ima tri gola u HNL-u ove sezone, a driblingom i stalnim ubacivanjem u završnicu konstantno radi probleme suparničkim obranama.

Ovako bi mogla izgledati jedna od ekipa koje bi Dalić mogao isprobati:

Dinamov talent i napadač o kojem svi pričaju čekaju šansu

Priliku bi mogao dobiti i mladi Josip Šutalo koji je postao stožerni igrač Dinama ove sezone. Njegova mirnoća u predaji lopte i čitanje igre izrazito su visoke za igrača kojem je ovo tek druga prava seniorska sezona.

Svoje mjesto vreba i Roko Šimić. Sin legendarnog hrvatskog reprezentativca Darija ove sezone trpa za Bišćanovu reprezentaciju, ali i za Liefering, razvojnu momčad u koju ga je poslao Red Bull Salzburg. Austrijski klub najavio je kako bi ga mogao povući u prvu momčad već na zimu s obzirom na to kako igra.

Već smo pisali o tome kako je za njega potrebno da se dodatno razvije, ali s obzirom na to da Hrvatska nema puno igrača u golgeterskoj formi, Dalić bi i njemu mogao dati šansu.

Ovako bi mogla izgledati još jedna postava u Ligi nacija:

Bit će to odlična šansa i za igrače poput Nikole More koji su već bili na širem popisu reprezentacije, ali nisu previše igrali. S obzirom na to da je do Svjetskog prvenstva ostalo manje od godinu dana, Liga nacija bit će i jedina šansa da se nametnu kao prva rješenja na svojim pozicijama.

Vlašić, Kramarić, Livaja, Petković, Ćaleta-Car i Vida samo su neki od igrača koji će tu tražiti što bolju poziciju za Katar.

Pročitajte više