DALIĆ NA PERU S NAJJAČOM HRVATSKOM Strinić na beku, Kalinić u napadu

Foto: Index
 
HRVATSKA nogometna reprezentacija večeras od 1:30 igra prvu utakmicu u 2018. godini. Zlatko Dalić testirat će najjaču momčad protiv Perua, a četiri dana kasnije Hrvatsku čeka okršaj s Meksikom.

Na američkoj turneji Dalić je najavio da će testirati sve igrače s popisa. Protiv Perua će večeras igrati najjači sastav, najavio je Dalić i dodao da će većini igrača vjerojatno dati punu minutažu. Protiv Meksika će zato dati više prostora rezervama i onima koji su manje igrali proteklih mjeseci, a najbolje igrače će odmoriti kako bi udovoljio željama njihovih klubova.

Dalić je uoči utakmice otkrio da će ostati vjeran formaciji 4-2-3-1 pa se tako večeras protiv Perua u prvih jedanaest očekuju: Subašić - Strinić, Vida, Ćorluka, Vrsaljko - Badelj, Rakitić - Mandžukić, Modrić, Perišić - Kalinić.

Priliku iz drugog plana čekaju Ante Rebić i Andrej Kramarić, koji su u sjajnoj golgeterskoj formi. Na kritičnoj poziciji lijevog beka Strinić će vjerojatno dobiti prednost pred Pivarićem, a u obranu se vraća Vedran Ćorluka. Modrić, Rakitić, Perišić i Mandžukić su sigurni, a upitno je hoće li Dalić u veznom redu prednost dati Milanu Badelju ili Marcelu Brozoviću.

> Dalić otkrio formaciju za Peru: "Želim dati priliku svim igračima"

> Modrić: San nam je ponoviti 1998., ali u Francuskoj je bila bolja atmosfera oko reprezentacije

Peru se očekuje u sljedećem sastavu:

Carvallo - Advincula, Ramos, Rodriguez, Trauco - Tapia - Polo, Cueva, Flores, Farfan - Carrillo

 


 

 

Pročitajte više