Dalić na pitanje igra li Livaja od prve protiv Walesa: Poljud mu leži, doma je

Foto: EPA

HRVATSKA prvu utakmicu nakon osvajanja svjetske bronce u Kataru igra u subotu na Poljudu. Tamo dočekuje Wales u prvom kolu kvalifikacija za Euro 2024. S obzirom na mjesto odigravanja utakmice, jasno je da je izbornik Zlatko Dalić na prvoj konferenciji za medije u Splitu pred utakmicu dobio pitanje hoće li od prve minute igrati lokalni heroj. Najbolji igrač, strijelac i asistent te Hajdukov kapetan.

Hajdukov heroj je dao veliki doprinos bronci Hrvatske

"Marko Livaja igra dobro, leži mu Poljud, ovdje je doma. Reprezentaciji je dao dosta, zabio je gol u Kataru i ja od njega očekujem puno", rekao je. Livaja je ove sezone u 31 nastupu za Hajduk postigao 17 i namjestio 10 golova. U reprezentaciji je dao veliki doprinos osvajanju svjetske bronce. Igrao je šest od sedam utakmica u Kataru te je postigao gol u pobjedi nad Kanadom (4:1) u skupini i namjestio gol za pobjedu (2:1) protiv Maroka na utakmici za treće mjesto.

Dalić se osvrnuo i na ono što je rekao tijekom SP-a o Livaji i Brunu Petkovići, a što nije dobro primljeno u javnosti. "Kad sam govorio o tome da više nemamo kao 2018. napadače iz najboljih europskih klubova, nego iz HNL-a, zamjerili ste mi. Mislio sam reći da oni ne igraju svaki vikend na određenom nivou. Treba im veći podražaj."

Nakon što u Splitu 25. ožujka otvori kvalifikacije za Euro protiv Walesa, tri dana kasnije Hrvatska gostuje kod Turske u Bursi. U skupini su još Armenija i Latvija. Kvalifikacije završavaju u studenom, a na EP se izravno kvalificiraju prve dvije reprezentacije u grupi.

Pročitajte više