Dalić na Wembleyju: Engleska ne može uzvratiti Hrvatskoj za poraz u Rusiji

Marko Prpić/Pixsell

U NEDJELJU od 15 sati Engleska i Hrvatska igraju za prvo mjesto u skupini Lige nacija. Reprezentacije su bodovno izjednačene, tko pobijedi, taj će osvojiti skupinu.

Utakmicu su na press konferenciji u Londonu najavili izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić.

"Ono je bilo polufinale Svjetskog prvenstva, a ovo je Liga nacija"

Englezi će imati brojne promjene u sastavu. Ovako to vidi Dalić.

"Zaista naš veliki respekt za Englesku koja nas je jako namučila i u Moskvi i Rijeci, možda su sad još opasniji, čeka nas teška utakmica. Više se brinem zbog nas, igrali smo tešku utakmicu prije dva dana i moramo se oporaviti. Naša najveća snaga je čvrst, kompaktan blok. Njihova snaga je duga lopta, prekid i kontre"

Tko će igrati na lijevom beku?

"Odlučili jesmo, ali reći ćemo sutra."

"Football's coming home" orit će se stadionom u Londonu, kako će to utjecati na Hrvatsku? Dalić se nasmijao...

"Sigurno nam ne treba veći motiv nego što dolazimo za Wembley, jedan od najvažnijih stadiona svijeta. Znam da engleska javnost i navijači žele da se nogomet vrati doma i oni to zaslužuju, ali nama je motiv igrati za Hrvatsku i osvojiti prvo mjesto."

Dalić je upitan od Engleza o rivalitetu Hrvatske i Engleske i o tome može li se Engleska revanširati Hrvatskoj za polufinale Mundijala.

"Oni to nama nikako ne mogu vratiti. Ono je bilo polufinale Svjetskog prvenstva, a ovo je Liga nacija."

"Razgovarat ću s Lovrenom"

O Lovrenovoj aktivnosti na društvenim mrežama:

"Ja ću razgovarati s Dejanom i reći mu što mislim osobno, ali to nije za javnost, svatko od nas ima svoje mišljenje."

Koliko su igrači spremni za sutra?

"Nadam se i vjerujem u to, mi ne tražimo izliku u tim stvarima, to će biti problem, ali znamo da nam je cilj pobijediti i odigrati lijepo, zaključiti godinu na sjajan način. Rekao sam već, igramo protiv Engleske na njihovu stadionu. Nemojte misliti da smo mi bahati i prepotentni, moramo biti čvrsti, bit će teško."

O rivalstvu Engleske i Hrvatske rekao je:

"Nama je treća utakmica u roku četiri mjeseca, mislim da se dobro poznajemo i sigurno da postoji rivalstvo, kad pobijediš, želiš se osvetiti. Ali mi smo sportski rivali, pobijedili smo ih u polufinalu i sigurno će im to biti motivacija. Ipak, ne mogu nam vratiti, to je bilo Svjetsko prvenstvo, a ovo je Liga nacija."

Pročitajte više