reprezentacija na euru

Dalić: Ne vrijeđajte nas, Hrvatska nije zaslužila da bacaju blato na nju

Foto: Baza Eva

HRVATSKA reprezentacija sutra od 21 sat igra ključnu utakmicu na Euru. Mora pobijediti domaćina Škotsku na Hampden Parku u direktnom ogledu za prolazak skupine. Hrvatska je još bez pobjede na turniru. Škoti su pali u euforiju nakon remija s Engleskom, no danas ih je pokosila korona. Zbog zaraze je otpao mladi veznjak Chelseaja Billy Gilmour, najbolji igrač Škotske protiv Engleske. Poput Hrvatske, Škoti imaju jedan bod na ljestvici. 

 

Dalić je uoči ključne utakmice u svojoj izborničkoj karijeri opet najavio promjene u momčadi. Udarnih 11 traži još otkako je završilo finale SP-a u Moskvi, a sva lutanja stat će sutra u 90 minuta u Glasgowu. Reprezentacija je jutros stigla letom iz Pule, kao i uoči svake utakmice na turniru. Škoti će igrati na domaćem terenu, a Dalić na zadnjoj presici prije meča nije skrivao koliko to Hrvatsku hendikepira. Govorio je o tome koliko njegovoj momčadi u teškoj situaciji nedostaje huk s tribina, ponovio da uvjeti na Euru nisu isti za sve i ponovio da nam je preostala samo vjera da se sutra sve loše može okrenuti.

Dalić će utakmicu, očekuje se, započeti s četiri dinamovca u prvih 11 i Lukom Modrićem na poziciji polušpice. Igrači su prije Škotske, otkrio je danas Ivan Perišić, odradili krizni sastanak, a veznjak Intera i najbolji igrač Hrvatske na Euru, najavio je da će to rezultirati potpuno novom slikom Hrvatske na terenu. Posljednji trening pred utakmicu odluke reprezentacija će odraditi na Hampden Parku od 19:30 po hrvatskom vremenu. 

Kako komentirate situaciju oko korone u škotskoj reprezentaciji? 

Ovo je zadnja šansa, moramo napraviti sve da prođemo dalje. Mi smo najviše oštećeni jer nema navijača, puno smo jači s njima, ovo nije realno i nije fer. Mi putujemo, a oni igraju kod kuće. Mi moramo u izolaciju deset dana ako je netko zaražen, ne smijemo ovo, ne smijemo ono. Ali ne tražim alibi. Bit će teško, ali želim da zaslužimo pobjedu na zelenom terenu. Na nas je izvršen veliki pritisak oko kampa, da otkažemo boravak u Škotskoj. Ne želim da Hrvatska igra bili što izvan travnjaka, ali uvjeti moraju biti jednaki za sve, a to nije slučaj. I mi smo u psihološkoj neizvjesnosti, svaka tri dana se testiramo i strepimo hoćemo li u izolaciju. Želio bih da kod Škotske sve ostane na tom jednom slučaju. Zabrinuti smo, ali mi moramo igrati nogomet i misliti na tri boda, osvojena na terenu. Ipak, mi moramo izaći na teren kao favoriti.

Kako će Hrvatska igrati i postići ono što tražite? 

Glavna stvar bit će strpljenje, najbitnije je da spremni dočekamo šansu. Maloprije nam je reporter Hrvatskog radija umjesto pitanja poželio sreću i ja mu se na tome želim zahvaliti jer je to baš ono što nam sada treba. Ova reprezentacija zaslužuje podršku zbog svega što je napravila, to je jedino ispravno, dok god ima šanse, mi zaslužujemo podršku. Sve drugo je  neispravno, zaslužujemo podršku, a ne vrijeđanje i nabacivanje blatom.

Kakvu utakmicu očekujete?

Škotska je jaka na lijevoj strani, tu imaju Robertsona. Ofenzivni su, igraju na duge lopte i jaki presing, okomiti su i opasni. Mi moramo odraditi našu igru, to nije bio slučaj protiv Češke. Razvukli su nas, nismo se mogli suprotstaviti njihovom veznom redu zbog lude jurnjave za protivnikom po terenu. 

Kakvo je stanje Borne Barišića?

Još nije spreman, nažalost. Ako se to promijeni do utakmice, naravno da će biti u kadru. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više