Dalić nezadovoljan igrom: Moramo bolje, nisam očekivao ovakve kvalifikacije

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo. Pobijedila je Armeniju 1:0 na Maksimiru, a u isto vrijeme su Wales i Turska remizirali u Cardiffu 1:1. Time je Turska kvalifikacije završila na prvom mjestu, Hrvatska na drugom, a reprezentacija Walesa na trećem.

Dalić: Čeka nas sedam mjeseci mira

"Čestitam igračima na plasmanu na Euro i hvala navijačima na podršci. Napravili smo ono što smo rekli - osvojili smo šest bodova. Bilo je teško, ali uvijek nakon teških kvalifikacija odigramo dobro veliko natjecanje. Mislim da je plasman na veliko natjecanje glavni cilj naše reprezentacije, a sve drugo je plus.

Rekli smo da nećemo pratiti drugu utakmicu paralelno da ne uđemo u neku nervozu. Pred nama je sedam mjeseci mira, rada i selekcije. Dobro nam je došao težak listopad da se resetiramo i izađemo iz komforne zone. Ide u Njemačku reprezentacija koja je pokazala vjeru, zajedništvo i domoljublje.

Moramo popraviti neke stvari, moramo napraviti analizu. Igrali smo ove kvalifikacije u grču, nisam očekivao da ćemo ovako odraditi ove kvalifikacije. Za Europsko prvenstvo sam tražio mlađeg napadača, ali nitko nije pokazao više od Ante Budimira. On je strpljivo radio i nije galamio po novinama, iako je bio pozivan da kaže nešto negativno. Danas ga je dragi Bog nagradio", rekao je Zlatko Dalić.

Livaković: Idemo sad ovo proslaviti

"Osjećaj je savršen, svi smo preponosni. Hvala publici. Teška je utakmica, osjetila se nervoza. Drago mi je da sam pomogao ekipi. Nema drugog. Drago mi je da sam uspio. Idemo prvo malo proslaviti. A na Euru idemo korak po korak. Bilo je lijepo vidjeti mlađe navijače i bilo je jako lijepo vratiti se na Maksimir", rekao je Dominik Livaković.

Modrić: Nisam zadovoljan s dosta stvari

"Sretni smo da smo se uspjeli plasirati na Europsko prvenstvo. Zaslužili smo to, iako smo si opet zakomplicirali situaciju. Nije bilo lako danas, Armenija je igrala jako dobru utakmicu. Presretni smo i imamo vremena da se pripremimo za ono što nas čeka u šestom mjesecu.

Trebao nam je drugi gol i imali smo mali strah jer nam lopta nije htjela ući u mrežu. A Armenija je dosta dobra prema naprijed. Na poluvremenu smo znali da Wales vodi, bili smo koncentrirani na svoju igru. 

Atmosfera je bila fenomenalna, zaželjeli smo se igrati u Zagrebu, nismo dugo. Šteta što nije istočna tribina u funkciji, bilo bi to još bolje. Hvala i mladim navijačima. Ne zamaram se time u kojoj smo jakosnoj skupini, bitno da smo na Euru.

Ima puno stvari koje moramo popraviti. Nisam zadovoljan s dosta stvari, ali, kad nam se vrate neki igrači, kao što su Kovačić i Perišić, bit će to bolje. Ako želimo igrati važnu ulogu na Euru, morat ćemo puno bolje.

Novi igrači su pomogli ekipi, drago mi je zbog Bude jer je on uvijek pod nekim upitnikom. Lovro je odigrao dvije dobre utakmice i to je put koji treba slijediti. Marco je isto pokazao da je dobar igrač. Sretni smo s plasmanom i idemo dalje", rekao je Luka Modrić.

Budimir: Ovo je gol za moju ženu i bake

"Ponovo je Hrvatska na velikom natjecanju i ja sam sretan što sam mogao u tome sudjelovati. A meni kao napadaču nema ljepšeg od toga da zabijem gol. Moja mama, žena i bake nekad ne razumiju što se sve radi na terenu pa me pitaju gdje je gol. Pa, evo, danas su ga vidjele, ovaj gol je za njih. Bili smo opasni kad bismo brzo okrenuli stranu. Borna je brzo centrirao i ja sam znao gdje trebam napasti. 

Imao sam pomiješane emocije dok nisam bio u reprezentaciji. Profesionalno sam bio strpljiv, radio sam na sebi, vraćao formu i čekao priliku. A tu je i navijačka strana, navijao sam za Hrvatsku cijelo vrijeme. Ovo mi je jedan od najdražih golova u karijeri.. Htio bih uživati u današnjem danu, a od sutra me čeka moj klub.

Hrvatska je uvijek konkurentna na velikim natjecanjima. Znamo što želimo i ne sumnjam da će tako biti u Njemačkoj. Tamo smo i znamo što nas čeka. Kao i uvijek, potrudit ćemo se dati na terenu sve od sebe.", rekao je nakon utakmice Ante Budimir.

Jarni: Fascinantno je odakle dolaze svi ti naši klinci

"Ovo je velik uspjeh s obzirom na to koliko stanovnika imamo i koliko igrača odlazi u inozemstvo dok su mladi i onda nam se vrate još bolji. Fascinantno je odakle svi ti klinci izlaze i dolaze u našu reprezentaciju. Igrat ćemo opet s velikim reprezentacijama. Svi misle o nama da smo lak plijen, no na terenu se događa nešto suprotno", rekao je Robert Jarni u emisiji Nove TV nakon utakmice.

Pročitajte više