Dalić objasnio zašto je pozvao petoricu stopera

Foto: Hina

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis 24 igrača koje vodi na pripreme za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Do početka SP-a otpast će još jedan igrač, jedan od petorice stopera.

Uz dva lijeva beka (Pivarić, Strinić) i dva desna (Vrsaljko, Jedvaj) Dalić je pozvao petoricu stopera zbog problema koje osjeća Vedran Ćorluka. Osim njega, na pripreme idu Dejan Lovren, Domagoj Vida, Mate Mitrović i Duje Ćaleta-Car koji je odigrao još jednu odličnu sezonu u Red Bullu iz Salzburga.


"S ovog popisa će otpasti jedan od stopera jer su Ćorluka i Mitrović bili ozlijeđeni. Ostavljam rezervu i tijekom priprema ćemo vidjeti kako će biti njihova situacija. Ostali su na čekanju i uvijek postoji mogućnost da ih priključim na pripreme", rekao je Dalić.   

Posebno ga brine Ćorluka. "Ozlijedio je list i brine me situacija. Nećemo ulaziti u rizik. Treba nam zdrav i spreman".

Često osporavani Josip Pivarić i Ivan Strinić ponovo su se našli na popisu, ispred otpisanog Borne Barišića i njegova imenjaka Sose koji je ozlijeđen.

"Oni su stalno osporavani. Međutim, ja im vjerujem i moram stati iza njih. Dat ću im podršku i povjerenje. Strinić je promijenio klub i nije igrao, ja im vjerujem i moram iza njih stati", rekao je Dalić.

 

 

Pročitajte više