Dalić otkrio kako je započeo incident između Livaje i publike

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija nalazi se u Rijeci, gdje je odradila prvi trening pred završni turnir Lige nacija. Taj trening obilježio je incident kada je dio od otprilike 1500 okupljenih ljudi na tribinama Rujevice počeo vrijeđati Hajdukovog napadača Marka Livaju.

Livaja je u jednom trenutku naprasno reagirao i krenuo prema tribinama u verbalni obračun s gledateljima, a reagirati su morali i drugi igrači, ali i Vedran Ćorluka, koji je smirio situaciju. Navodno je sve počelo nakon što je Livaja slučajno loptom na tribinama pogodio jednog dječaka.

Uvrede upućene Livaji

"Smeće jedno, marš iz reprezentacije, pogledajte stolce na istočnoj tribini, dužni ste namiriti štetu", dio je onog što je upućeno Livaji, među ostalim i zbog svega što se događalo na utakmici Šibenika i Hajduka u Rijeci u finalu SuperSport hrvatskog kupa.

Podsjetimo, tijekom te utakmice gledali smo žestok verbalni okršaj između Torcide i Funcuta, a on se nastavio i nakon nje. Livaja je u jednom trenutku prilikom slavlja preuzeo megafon i poveo pjesmu koju je Torcida smislila posebno za navijače Šibenika i pjeva ju godinama.

"Freze, traktori i seoski putevi, pičke šibenske, pičke šibenske, dobit ćete batine", odjekivalo je Rujevicom. Također, tada su na istočnoj tribini zapaljeni stolci, na što se referirao dio publike uvredama za Livaju i riječima "dužni ste namiriti štetu".

Dalić: Sve je riješeno

Incident je za Novu TV prokomentirao izbornik Zlatko Dalić.

"Bila je lijepa atmosfera na treningu, puno mladih ljudi, djece… Lopta je pogodila dječaka na tribini slučajno, ali sve je riješeno. Idemo dalje, zaista je bilo lijepo. Puna podrška", rekao je Dalić.

Pročitajte više