LIGE PETICE

Dalić u Gazzetti: Pitali su me zašto zovem Rebića u reprezentaciju. Evo odgovora

Foto: Getty Images / Guliver Image

ANTE REBIĆ se preporodio u Milanu. 

Hrvatski reprezentativac je u drugom dijelu sezone konačno pokazao svoju kvalitetu te je preko noći postao jedan od najvažnijih igrača velikana sa San Sira. 

Rebića, koji je do sada zabio pet golova i jednom asistirao, pohvalio je i izbornik Hrvatske Zlatko Dalić, koji je tim povodom govorio za Gazzettu dello Sport.

"Nisam iznenađen njegovim posljednjim nastupima jer savršeno poznajem njegove kvalitete. Bio sam zadivljen i prije, kad nije igrao. Međutim, razumio sam početne poteškoće. Nova liga, novi klub, nove navike i uvijek je potrebno razdoblje prilagodbe", rekao je Dalić pa uočio jednu zanimljivu stvar.

"Pored svega toga, uočio sam da je Rebić jedno vrijeme igrao na pogrešnoj poziciji. On nije klasični napadač, nego najbolje djeluje s krila. Ante je igrač kojem je potrebno povjerenje svih i sad ga konačno ima od trenera, suigrača i navijača. Može praviti razliku u Serie A i to danas čini. Ima snagu, brz je i kada je u formi, nitko ga ne može zaustaviti", naglasio je hrvatski izbornik.

"Zaista je jak igrač. Sretan sam što ga vidim u sjajnoj formi jer ga trebamo za Hrvatsku. Čak i u Hrvatskoj su posljednjih tjedana pisali negativne stvari o njemu i pitali me zašto ga stalno zove u reprezentaciju ako ne igra u Milanu. Odgovor je da sam ga uvijek podržavao i uvijek vjerovao u njega. Nikad nisam razmišljao o tome da ga isključim iz svega, a on je pokazao kakav je igrač", rekao je Dalić.

Naravno, dolazak Zlatana Ibrahimovića značio je i uskrsnuće Rebića.

"Puno mu znači Ibrahimović. Ibra privlači pozornost protivničkih igrača i ostavlja prostor Rebiću, koji se zna kretati i to iskoristiti. Pokazao je to kroz posljednjih pet golova koje je zabio. Najvažnije je da ostane igrati na svojoj poziciji i sve će biti u redu."

Na kraju je Dalić govorio o Milanu i Zvonimiru Bobanu, koji zajedno s Paolom Maldinijem pokušava sedmerostrukog europskog prvaka vratiti na pravi put.

"Cijelom Milanu treba vremena, ne samo Rebiću. Stvari se ne mogu promijeniti za samo nekoliko mjeseci. Zvone je posvećen stvaranju nove momčadi i s mnogo različitih igrača. Naravno, poteškoće za sve nastaju jer je to Milan i od njega se uvijek očekuju rezultati. No Boban je pravi čovjek za to jer poznaje taj ambijent i zna što je potrebno današnjem Milanu. Kad kupujete mlade igrače i od njih očekujete da jednog dana postanu šampioni, onda vam treba vremena. To je minimalno dvije do tri godine, a nikako ne šest mjeseci. To je premalo vremena čak i za nekoga poput mog prijatelja Zvone. Dakle, samo strpljenje", zaključio je Dalić. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više