Dalićev kandidat i bivši najbolji strijelac HNL-a prelazi u 12. klub u karijeri

Foto: Epa

POVREMENI hrvatski reprezentativac te napadač Glasgow Rangersa Antonio Čolak uskoro bi mogao napustiti Škotsku i vratiti se u Njemačku, gdje se rodio i gdje je napravio prve nogometne korake. Kako pišu brojni škotski mediji, između ostalih i Rangers.news, Werder iz Bremena već neko vrijeme prati Čolaka i želi ga dovesti.

Naime, uprava njemačkog kluba, kako piše Bild, strahuje da će ostati bez napadača Marvina Duckscha, koji je dobio 12 milijuna eura tešku ponudu saudijskog kluba Al Wehda. Također, u Bremenu su zabrinuti i zbog toga što je Bayern pokazao interes za drugog napadača Niclasa Fullkruga. Zbog toga su se odlučili za najboljeg strijelca HNL-a od prije tri godine, a Čolakova prednost je iskustvo igranja u Bundesligi, gdje je nastupao za Nürnberg, Hoffenheim, Kaiserslautern, Darmstadt i Ingolstadt.

Čolak je u Škotsku stigao prošlo ljeto iz Malmoa. Prvi dio sezone odradio je vrlo dobro, zabijao je i redovito igrao, ali u nastavku sezone je zbog ozljeda pao u formi i ispao iz kadra.

Rangers je već doveo Sama Lammersa iz Atalante kako bi zamijenio Kolumbijca Alfreda Morelosa, a pregovara i s Cyrielom Dessersom iz Cremonesea kako bi popunio mjesto koje će isprazniti Čolakov odlazak.

Čolak je u prošloj sezoni zabio 18 golova uz tri asistencije u 39 nastupa u svim natjecanjima, dok je za reprezentaciju Hrvatske 29-godišnji napadač upisao tri nastupa bez postignutog pogotka. Werder bi Čolaku bio čak 12. klub u seniorskoj karijeri. 

Pročitajte više