POI

Damir Bošnjak dobio pozivnicu za POI u Tokiju

Foto: Hrvatski paraolimpijski odbor

BJELOVARČANIN Damir Bošnjak dobio je u subotu pozivnicu za nastup u parastreljaštvu na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju. On je član SKOI-ja Bjelovar, a natjecat će se u disciplinama P1 10m zračni pištolj, P3 25m malokalibarski pištolj i P4 50m malokalibarski pištolj, objavio je Hrvatski paraolimpijski odbor.

"Izuzetno sam sretan i zahvalan na dobivenoj pozivnici za Paraolimpijske igre u Tokiju. Nastup na Olimpijskim ili Paraolimpijskim igrama želja je svakog sportaša. Ovo će mi biti četvrte Igre na kojima ću braniti hrvatske boje, nakon Atene 2004., Pekinga 2008. i Rija 2016.", izjavio je Damir Bošnjak, a o svojim očekivanjima dodaje: "Trudit ću se opravdati ukazano mi povjerenje svojim kvalitetnim nastupom u nadi da ću barem ponoviti nastupe na Igrama u Ateni i Riju kada sam ušao u finala i osvajao sedma mjesta, dok sam u Pekingu bio deveti."

Bošnjak ima potkoljeničnu amputaciju noge, a u parastreljaštvu se natječe 25 godina. On je i trener te međunarodni sudac po kategorijama ISSF i IPC, a trenirao je i naše olimpijce Petra Goršu i Bojanu Đurković. 

Pročitajte više