Dan kad je bivši dinamovac zabio četiri gola Liverpoolu u jednoj od najluđih utakmica

Foto: Profimedia

NA DANAŠNJI DAN 2000. godine Leeds je u utakmici Premier lige s 4:3 slavio protiv Liverpoola, a junak je bio Mark Viduka. Nekadašnji napadač Dinama zabio je četiri gola. 

Liverpool je poveo u drugoj minuti preko Samija Hyypije, a u 18. je imao 2:0 nakon gola Christiana Ziegea. Oba gola postignuta su glavom nakon ubačaja iz slobodnjaka. Viduka je do kraja prvog dijela smanjio iskoristivši jednu grešku gostiju, a zatim na startu drugog dijela odmah zabio glavom za 2:2. 

Nakon lijepe akcije Vladimir Šmicer je vratio vodstvo gostima, a onda je do kraja utakmice uslijedio novi Vidukin show. Prvo je u 73. minuti majstorski pogodio pored dvojice suparnika, a onda dvije minute kasnije prebacio loptu preko istrčalog golmana Sandera Westervelda. 

Bila je to prva Vidukina sezona u Leedsu, zabio je ukupno 22 pogotka te sezone. U Leeds je australski napadač stigao iz Celtica za šest milijuna funti. Prije Celtica je tri godine proveo na Maksimiru i za tadašnju Croatiju zabio 55 golova. Viduka je karijeru završio 2009. godine, a nakon Leedsa igrao je još za Middlesbrough i Newcastle.

Pročitajte više