NA DANAŠNJI DAN

Dan kad je Deranja izvukao Hajdukovu maramu iz hlačica i plakao s Torcidom

Screenshot: YT, HNL

NA DANAŠNJI dan 2004. godine Hajduk je uzeo svoj peti naslov prvaka Hrvatske pobjedom protiv Varteksa 2:0 na Poljudu u 32. kolu prvenstva.


U tom periodu u Prvoj HNL natjecalo se 12 ekipa, a nakon regularnog dijela sezone igrale su se Liga za prvaka i Liga za opstanak. Hajduk je pogocima Hrvoja Vejića i Zvonimira Deranje 15. svibnja 2004. na Poljudu potvrdio naslov prvaka s pet bodova više od Dinama, dok je trećeplasirana bila Rijeka. Najbolji strijelac sezone HNL-a bio je Osijekov Robert Špehar s 18 pogodaka, dok su Hajduk predvodili Petar Krpan s 12 i Nino Bule s osam pogodaka. 

Susret na Poljudu odigran na današnji dan prije 16 godina pamtimo po eurogolovima hajdukovaca: Vejić je lijevom nogom s 15 metara zabio u rašlje, a Deranja je do pogotka došao nakon maestralnog solo-prodora. 

Zbog proslave gola postao je ikona splitskog kluba. Iz hlačica je izvadio navijačku maramu, simbol Torcide, otišao do navijača i srušio se na koljena. Počelo je nezaboravno slavlje na Poljudu. 


Prije utakmice napadač Hajduka bio je na udaru kritika zbog loših igara, a onda je pogotkom u 73. minuti zapečatio Hajdukovu pobjedu protiv Varteksa, donio Splitu naslov prvaka i na koncu zaplakao pred Torcidom.

Na Poljudu je tog dana bilo 40 tisuća ljudi, sudio je Ivan Bebek iz Rijeke, a ovo su bili sastavi obje momčadi iz te godine:

Hajduk: Balić, Miladin, Vejić, Neretljak, Blatnjak, Andrić, Čačić, Pralija, Carević, Turković, Krpan, Deranja, Bule;

Varteks: Vasilj, Kastel, Granić, Kristić, Halilović, Petričević, Šafarić, Jančevski, Benko, Jolić, Karić, Ramadani, Pavličić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.