Dan uoči HNL-a prvoligaši "još ne znaju" tko će im prenositi utakmice

OSTAO je još samo jedan dan do početka HNL-a, a ljubitelji domaćeg nogometa još ne znaju hoće li i gdje moći gledati utakmice. Iako se već danima priča da će Maxtv udomiti domaći nogomet, bilo bi lijepo da Udruga prvoligaša i službeno potvrdi umjesto da nastavlja igru skrivača.

>HNL na MAXtv-u: Udruga prvoligaša bez najave to objavila, a nakon teksta na Indexu povukla!

> HRT ostaje i bez radijskih prijenosa HNL-a?

U Udruzi dan uoči utakmice Hajduka i Šibenika nema informacije tko će prenositi domaću ligu. Sve što su nam rekli na tu temu bilo je da se "još ne zna" gdje će se moći gledati HNL. Doduše, već su jednom objavili da će utakmice prenositi Maxtv, ali su usputnu informaciju na svojoj stranici brzo i maknuli. Odgovor na pitanje zašto su to učinili je: "Zato što još nije službeno."

Iako će obje strane reći da službene potvrde nema, HNL će se prikazivati na Areni sport na Maxtv-u. I to već od sutrašnje utakmice Šibenika i Hajduka, ali još čekamo informaciju hoće li ta utakmica kao derbi kola ići u osnovnom ili će biti u sportskom paketu koji ima oko 30 tisuća pretplatnika.

Na Maxtv-u će se prenositi puno veći broj utakmica nego što je to bio slučaj na HTV. Dok se na nacionalnoj televiziji izravno prenosila samo jedna utakmica po kolu, na Maxtv-u će prenositi više od 50 posto svih utakmica. Uživo će ići sve utakmice Hajduka i Dinama, većina utakmica Rijeke i Osijeka te ostali najvažniji susreti. Derbi kola će se prikazivati u osnovnom paketu što znači da će ga moći gledati korisnici Maxtv-a koji nemaju pretplatu na sportski paket, a to je oko 320 tisuća kućanstava.

Podsjetimo, Udruga prvoligaša je prava prijenosa prodala tvrtki Digitel što će im do 2015. osigurati po 12 milijuna kuna godišnje. Digitel je zatim odbio ponudu HRT-a za otkup prava čime su na Prisavlju ostali bez domaćeg nogometa nakon 21 godinu. Osim toga, Digitel ima obvezu osigurati izravan prijenos jedne utakmice po svakom kolu s televizijom koja ima nacionalnu koncesiju. To će najvjerojatnije biti Sportska televizija koja će dobiti najmanje atraktivne utakmice.

Pročitajte više