Dana White poduplao Brazilcu nagradu zbog bizarnog razloga: Ovo je nevjerojatno

Foto: Screenshot/SK/EPA

U LAS VEGASU je ovog vikenda održan UFC Fight night pod nazivom "UFC Vegas 89" čija je naslovna borba bila u kategoriji muha (od 52 do 61 kg) između bivše svjetske prvakinje u kategoriji slamka (od 48 do 52 kg) Rose Namajunas i Amande Ribas. Bivša UFC prvakinja je slavila jednoglasnom odlukom (49:46, 49:46, 48:47) nakon pet rundi i tako prekinula niz od dva uzastopna poraza.

Ipak, priča večeri nam dolazi s "undercarda" ovog događaja. Brazilski borac Igor Severino debitirao je u najboljoj svjetskoj MMA organizaciji protiv sunarodnjaka Andrea Lime i izgubio borbu na nevjerojatan način. Diskvalificiran je u drugoj rundi nakon što je u klinču za ruku ugrizao svog suparnika. Neobjašnjiv i nenormalan potez Severina odmah je prekidom sankcionirao sudac dvoboja Chris Tognoni, a predsjednik UFC-a odmah je Brazilcu uručio otkaz ugovora.

Vjerojatno najbrži otkaz u povijesti UFC-a

“Ako ste frustrirani i želite izlaz iz borbe, postoji mnogo načina kako to možete napraviti, ali najgore što možete napraviti je ugristi svog protivnika. Sada će Severino dobiti otkaz i izgubiti najbolju priliku u svom životu”, rekao je predsjednik organizacije Dana White.

Severino je do dolaska u UFC bio neporažen u sedam dosadašnjih nastupa, a video njegovog nevjerojatnog poteza koji ga je koštao ugovora u najboljoj svjetskoj organizaciji slobodne borbe možete pogledati OVDJE.

Reakcija na ugriz donijela je Brazilcu 25 tisuća dolara

No baš kao što je Severinu ugriz donio najgori rasplet u karijeri, njegovom protivniku Limi donio je najbolji. Naime, Lima je najprije dobio 25 tisuća dolara kao bonus za pobjedu, a White je u šali rekao kako je to "bite bonus".

Lima je odlučio ovjekovječiti situaciju pa je tako na mjestu na kojem je dobio ugriz napravio tetovažu gdje je oko "ugriza" napisao: "Dobio sam jebeni bonus za ugriz", a tetovažom se pohvalio na društvenim mrežama.

To je jako oduševilo Whitea koji mu je podebljao novčanu nagradu. "Namjeravao sam mu dati 25 tisuća dolara. Sada mu dajem 50 tisuća. Ovo je nevjerojatno!", napisao je čelni čovjek UFC-a na svojoj Instagram priči.

Pročitajte više