TRANSFERI

Danas je postao najskuplji trener u povijesti. Koštao je više nego Haland

Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

JULIAN NAGELSMANN (33) postaje trener Bayerna, koji je službeno objavio da će do toga doći na kraju sezone. To je povijesni transfer.

Mladi trener Leipziga vodit će taj klub do kraja ove sezone, nakon čega postaje trener Bayerna. Aktualni prvak Njemačke, Europe i svijeta za njega plaća odštetu od 25 milijuna eura, čime Nagelsmann postaje najskuplji trener u povijesti. 

Do sada je taj rekord držao Andre Villas-Boas. Za njega je, također kao tek 33-godišnjaka, Chelsea platio Portu 15 milijuna eura odštete. 

Nagelsmann je sada gotovo dvostruko nadmašio dosadašnji rekordni iznos odštete plaćen za trenera. 

Koliko je to važan transfer pokazuje i ovaj podatak; da je Nagelsmann nogometaš, bio bi među 30 najskupljih pojačanja svih vremena u Bundesligi. Bayern više plaća za njega nego što je Borussija dala za Halanda, Leipzig za Olma i Wernera, Wolfsburg za De Bruynea ili Bayern za Robbena. 

Zanimljivo, ovo nije prvi put da klub koji dovodi Nagelsmanna plaća veliku odštetu. Dvije godine prije nego što će za njega primiti spomenutu svjetski rekordnu odštetu, Leipzig je za Nagelsmanna Hoffenheimu platio pet milijuna eura.

Pročitajte više