DANAS NA EURU Prvi favorit protiv najvećeg autsajdera

Foto: Hina

DANAS se na Europskom nogometnom prvenstvu igraju prve utakmice drugog kola grupne faze.
 
Od 15 sati Rusija i Slovačka u skupini B love prvu pobjedu. Rusi su u prvom kolu u sudačkoj nadoknadi izvukli bod protiv Engleza, dok su Slovaci izgubili od Walesa.
 
"Nema euforije nakon remija s Englezima. Europsko prvenstvo nije samo jedna utakmica", poručio je ruski izbornik Leonid Sluckij koji smatra da u današnjoj utakmici nema favorita.
 
Rusi su se protiv Engleza istaknuli u obrani, no danas će u Lilleu morati zaigrati puno bolje u ofenzivnom dijelu protiv suparnika kojeg su pobijedili prije dvije godine u prijateljskom okršaju. 
 
Vjerojatni sastavi:
 
Rusija: Akinfeev; Smolnikov, Ignashevich, V Berezutski, Schennikov; Neustädter, Glushakov; Shatov, Shirokov, Kokorin; Dzyuba.
 
Slovačka: Kozáčik; Pekarík, Škrtel, Durica, Hubočan; Hrošovsky; Mak, Kucka, Hamšík, Weiss; Nemec/Duda.
 
 
 
Rumunjska protiv Švicarske lovi prve bodove
 
Od 18 sati u skupini A sastaju se Rumunjska i Švicarska. Rumunjska je iznenadila nogometni svijet u prvom susretu turnira kada je protiv domaćina i prvog favorita Francuske pala tek u 89. minuti. Švicarci su s minimalnih 1:0 pobijedili Albaniju.
 
Dosad su ove dvije reprezentacije odigrale 12 utakmica, a obje momčadi su ostvarile po pet pobjeda u međusobnim okršajima.
 
"Impresionirala me Rumunjska protiv Francuske. Sjajna u obrani i taktički odlična. Vidjet ćemo hoće li moći to ponoviti i protiv nas, ali je sigurno da ćemo za pobjedu morati dati sve od sebe", rekao je švicarski izbornik Vladimir Petković čija reprezentacija nikad nije upisala dvije pobjede u grupnoj fazi Eura.
 
Vjerojatni sastavi:
 
Švicarska: Sommer; Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez; Behrami, Džemaili, Xhaka; Shaqiri, Seferović, Mehmedi.
 
Rumunjska: Tătărușanu; Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț; Pintilii, Hoban; Torje, Stanciu, Stancu; Keșerü.
 
Prvi favorit protiv najvećeg autsajdera
 
Današnji program od 21 sat zatvaraju Francuska i Albanija, a zanimljivo u posljednje dvije godine Albanci su u prijateljskim utakmicama upisali pobjedu i remi protiv Francuza.
 
"Albanci su odlično organizirana momčad, ali to i ne čudi kad ih vodi talijanski trener koji je odradio sjajan posao. Znamo da su dobri u obrani, ali su opasni i u kontranapadima. Vidjeli smo to protiv Švicarske kada su zaslužili bod s igračem manje", izjavio je francuski izbornik Didier Deschamps uoči utakmice u Marseilleu.
 
Francuska je prema kladionicama prvi favorit, a Albanija najveći autsajder natjecanja.
 
 
 
Vjerojatni sastavi: 
 
Francuska: Lloris; Sagna, Rami, Koscielny, Evra; Kanté, Matuidi; Coman, Payet, Martial; Giroud.
 
Albanija: Berisha; Hysaj, Ajeri, Mavraj, Agolli; Kukeli, Xhaka; Roshi, Abrashi, Lenjani; Sadiku.
 

Pročitajte više