TRANSFERI

Danas sastanak odluke o Vlašiću. Ostala je samo jedna opcija za odlazak iz West Hama

Foto: Profimedia

TALIJANSKI novinar Nicolo Schira na Twitteru je objavio nove informacije o Nikoli Vlašiću i njegovom odlasku iz West Hama. Schira tvrdi kako će se danas održati sastanak vodstva Torina i Vlašićevih agenata. Torino ga navodno želi dovesti na posudbu za milijun eura s opcijom otkupa na kraju sezone.

Nove su to informacije vezane za Vlašića oko kojeg se u posljednjih nekoliko mjeseci razvila velika transferna saga. Prije nekoliko dana su talijanski mediji osim Torina ponovno spomenuli i Milan kao zainteresiran klub, ali čini se da prvak Italije ima neke druge planove i da je Torino jedina opcija za Vlašića.

Vijest o tome da Vlašić odlazi iz Londona jučer je potvrdio i poznatiji svjetski autoritet za transfere Fabrizio Romano. "West Ham je spreman prodati Saida Benrahmu i Nikolu Vlašića u sljedećih nekoliko dana. Torino želi dovesti Vlašića, a pregovori su u tijeku", napominje Romano na Twitteru.

Može li ga Torino dovesti?

Podsjetimo, činilo se da je Vlašić zadovoljio tijekom ljetnih priprema u West Hamu, shodno čemu su se smanjile špekulacije o njegovu odlasku. Međutim, Sky Italia je nedavno objavio da "ponovno kreće operacija Vlašić", što je već tada potvrdilo da je Torino hrvatskog trenera Ivana Jurića ozbiljno zainteresiran.

Usprkos tome, nejasno je hoće li ga uspjeti dovesti. Najveća prepreka Vlašiću za odlazak iz West Hama je odšteta koju je londonski klub platio kad ga je dovodio iz CSKA Moskve. Ona iznosi 30 milijuna eura i West Ham ga nije voljan pustiti bez da vrati barem 20 od spomenutih 30 milijuna eura.

Torino taj novac nema, a West Ham zasad ne pristaje na posudbu s eventualnim pravom otkupa ugovora. Dakle, Vlašiću ostaje čekati, baš kao što i čini cijeli prijelazni rok, da se dogodi čudo i da West Ham popusti u pregovorima. 

Pročitajte više