Danas sudi Hrvatskoj, a kontroverza s Pjanićem iz 2018. obilježila mu je karijeru

Foto: EPA

TALIJAN Daniele Orsato sudit će polufinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine, koja se igra od 20 sati. Sa svojih 46 godina Orsato je jedan od najiskusnijih sudaca na međunarodnoj sceni, a smatra se i najboljim talijanskim sucem. Utakmica Juventus - Inter iz 2018. godine jedna je od onih koje su obilježile njegovu karijeru. Juventus je pobijedio 3:2 i na kraju je s četiri boda više od Napolija osvojio Serie A.

Orsato je propustio dati drugi žuti karton veznjaku Juvea Miralemu Pjaniću, što je moglo utjecati na ishod. Bosanskohercegovački reprezentativac imao je žuti karton kada je u skoku udario Rafinhu. Orsato je kasnije priznao da je pogriješio što mu nije pokazao drugi žuti, a to su istaknuli i brojni sudački stručnjaci. 

VIDEO: Arena Sport

Orsato je na otvaranju Svjetskog prvenstva sudio utakmicu Katar - Ekvador te je opravdano poništio prvi pogodak Ekvadora. Hrvatskoj je sudio u porazu od Engleske na Europskom prvenstvu prije godinu dana.

Od 2010. ima FIFA-inu licencu, 2018. bio je videosudac na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a na posljednjem Europskom prvenstvu prošle godine sudio je tri utakmice. Posljednja utakmica na klupskoj sceni bila mu je u Ligi prvaka između Leipziga i Real Madrida.

Pročitajte više