Danci Goluži: Skandinavcima je rukomet zabava, a Balkancima poligon za teorije urote

"ONO što u Danskoj i Švedskoj shvaćamo kao pučku veselicu, Hrvatima je smrtno ozbiljno. Balkanci su nakon poraza od Danske žestoko napali rukometne saveze skandinavskih zemalja, koji, prema mišljenju Hrvata, imaju presudan utjecaj na međunarodni rukomet, a samim tim i na suce." pišu danski mediji dan nakon velikog trijumfa.

Riječ stručnjaka: "Hrvati, nemate se zašto buniti"

"Skandinavci su uništili rukomet" vrišti Slavko Goluža s naslovnica danskih medija uz prigodnu fotografiju. Svi tamošnji mediji prenose reakcije Hrvata, koji glavnim krivcima za poraz smatraju francuski sudački par. Danci su odgovorili analizom stručnog televizijskog komentatora Nicolaja Jacobsena, bivšeg trofejnog rukometaša Kiela i danske reprezentacije:

"Detaljno sam gledao utakmicu, a kada posebno analiziramo situacije zbog kojih se žale na suce; kao što je dvostruki kriterij u istim situacijama - suđenje probijanja kad su oni u napadu, a poklanjanje sedmeraca Danskoj - moram reći da je to veoma, veoma tanko."

Danski savez: Nisu vas pobijedili suci nego danski rukometaši

Iz rukometnog savez reprezentacije kojoj naša nije bila dostojan protivnik u ključnoj utakmici za prvo mjesto skupine, mirno su komentirali najavu HRS-a kako će uložiti službeni prosvjed IHF-u zbog suđenja: "Kada bi njihova žalba bila prihvaćena, to bi značilo nestanak svih kriterija, jer nemaju nikakvog osnova" poručio je glasnogovornik danskog rukometnog saveza Finn T. Jensen, koji je dodao kako još ne zna što bi konkretno trebalo stajati u hrvatskom prigovoru.

"Možda oni misle kako se mogu žaliti na bilo što: od kvalitete terena do sudaca, ali na utakmici ih nisu pobijedili oni, nego naši rukometaši" poručio je Jensen Goluži i Baliću. Danske kolege su mu otkrile kako su njihovi suparnici najviše nezadovoljni sudačkim odlukama u prvom poluvremenu, ali on i dalje ostaje pri svom: "Ne vidim nijedan razlog zbog kojeg bi se mogli žaliti. Jednostavno rečeno: Tu nema slučaja."

"Hansenu se poklonio jedan od najvećih - Balić"


Da ne ispadne kako su Danci pisali samo o hrvatskim prigovorima, spomenimo da su istaknuli kako je nakon utakmice, dok su njihovi rukometaši oduševljeno slavili veliku pobjedu, veselom klupku prišao "jedan od najvećih - Ivano Balić" i zagrlio Mikkela Hansena, koji je Alilovića i Šegu izbušio s devet golova.

Søndergaard: Sada mogu doma

Kasper Søndergaard, još jedan junak pobjede nad Hrvatskom, izjavio je kako nakon 10 golova koje je zabio Hrvatskoj, mirne duše može natrag, preko prolaza Öresund, posebno jer ga je do sinoć pratio glas da nije čovjek za velike utakmice, odnosno da lako podlegne pritisku. "Naši navijači u Malmou su nam dali krila. S onakvom publikom iza leđa, ne možeš griješiti ili igrati loše i jedva čekam ponovo igrati u velikoj areni ovdje."

Dok mi analiziramo tko je više kriv: Golmani, Goluža ili Kopljar, Danci mjere ramena koja su podnijela najveći teret u velikoj pobjedi nad Hrvatskom


Novinari iz Danske također su se pridružili slavlju i revijalnim temama. Dok se kod nas naveliko analizira kako su još uvijek aktualni svjetski viceprvaci potonuli do neprepoznatljivosti, reporterka emisije "Dobro jutro Danska" s krojačkim metrom posjetila je bazu njihovih rukometaša, kako bi izmjerila čija su ramena u pobjedi nad Hrvatskom podnijela najveći teret!

Pročitajte više