DANKO KONČAR SPAŠAVA ISTRU Igrači će dobiti plaće uoči najvažnije utakmice sezone

Foto: PIXSELL/Duško Marušić

ISTRA 1961 je spašena, barem privremeno. Čini se da će klub, koji je cijelu sezonu bio na rubu kolapsa, ipak izbjeći izbacivanje u treću ligu, a možda i dobiti priliku izboriti se za ostanak u prvoj ligi. 

Hrvatski poduzetnik i jedan od najbogatijih Hrvata Danko Končar je financijskom injekcijom pomogao odblokirati račun kluba i omogućio dobivanje licence za sljedeću sezonu.

Končar je u dogovoru s vodstvom kluba i Grada Pule pronašao rješenje i pomogao Istri da dočeka kraj sezone i eventualno doigravanje za prvu ligu. Uoči posljednjeg kola, Istra je izjednačena s Cibalijom.

Končar: Za Istru i njene ljude

"Istra i Pula tijekom proteklih godina priuštili su mi niz poslovnih i osobnih zadovoljstava. Pomoć nogometnom klubu zbog toga za mene predstavlja ispunjenje moralne odgovornosti koju imam za ovu regiju i njezine ljude", rekao je Končar za Index.

Nogometaši Istre 1961 ovog tjedna igraju posljednju i najvažniju utakmicu sezone. U petak protiv Rudeša hvataju posljednju šansu za ostanak u prvoligaškom društvu, a uoči odlučujuće utakmice igrači će dobiti zaostale plaće. 

Istra je od početka sezone u teškoj financijskoj situaciji, klub su, posebno u zimskoj stanci, napustili brojni prvotimci, a vodeći ljudi mjesecima su obećavali dolazak novih ulagača iz inozemstva, koji se nikada nisu pojavili ili su odustali nakon prvih kontakata.


Da do ove intervencije nije došlo, Istra bi bila izbačena u Treću HNL - zapad i klub bi vjerojatno bio likvidiran.
 

 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više