svjetsko prvenstvo u rukometu

Danski izbornik: Hansen jedva govori, svi su zaraženi. Ne znam s kim ću na Hrvatsku

Foto: EPA

SVJETSKI prvaci imaju ogromne probleme pred utakmicu s Hrvatskom koja se igra u drugoj grupnoj fazi SP-a danas od 20:30.

Hrvatska je u kalkulacijama, Danska u wc-u

Danci su već osigurali prolazak u četvrtfinale, a Hrvatska mora pobijediti njih kako bi izborila nokaut fazu. Prije toga Katar od 18 sati mora pobijediti Argentinu. I dok je Hrvatska u kombinacijama i kalkulacijama, Danskoj je samo bitno dočepati se wc-a. Točnije, ne micati se s njega.

Nikolaj Jacobsen, izbornik svjetskih prvaka, otkriva da je crijevna viroza poharala reprezentaciju. Dance je to počelo mučiti u subotu. Tada su Mikkel Hansen, lijevi vanjski i najbolji igrač Danske, zatim Johan Hansen te fizioterapeutkinja Anja Greve zbog proljeva ostali u hotelu dok je ostatak momčadi igrao protiv Japana i pobijedio ga. 

Mads Mensah, Morten Olsen i Lasse Andersson također su imali simptome crijevne viroze, ali su uspjeli igrati protiv Japana. Nakon te utakmice zarazili su se trener vratara Michael Bruun i izbornik Jacobsen. "Svi oni česti su gosti wc-a posljednjih dana", piše danski Politiken. 

"Kad je viroza krenula izolirali smo igrače. Više nemamo dovoljno soba za to"

"Nažalost, kada nešto ovako uđe u momčad, jako brzo se širi. Užasno je iritantno i jako nas smeta. Trudimo se čuvati koliko je moguće i ne družiti se međusobno, ali nemamo više dovoljno soba kako bi se svaki član reprezentacije izolirao", govori Jacobsen i dodaje:

"Igrači se ne žele maknuti iz hotela, samo da budu što bliže zahodu"

"Nama je prioritet da se što više igrača oporavi do četvrtfinala. Ne znam uopće koliko će ih biti sposobno igrati protiv Hrvatske. Situacija je takva da jučer Simon Hald i Mathias Gidsel  nisu htjeli izaći iz hotela samo kako bi bili blizu wc-a. I sve je više zaraženih te onih sa simptomima. Gotovo svi u reprezentaciji svako malo moramo na zahod."

"Hansenu je tako loše da smo sretni što govori"

Danski izbornik ističe da nisu svi u jednako teškom stanju. 

"Simona i Mathiasa viroza je pogodila blaže, dok su Mikkel i Johan baš loše. Primjerice, Hansenu je stanje takvo da smo sretni što je opet počeo govoriti. Jasno, daleko je od makar približno optimalnog stanja i ne može probavljati hranu", govori u kakvom je stanju jedan od najboljih rukometaša svijeta. 

"Protiv Hrvatske ću s onima koji mogu igrati"

Na pitanje s kim će igrati protiv Hrvatske, Jacobsen odgovara: "Morat ću s onima koji imaju mogu igrati. One koji barem malo vise ostavit ću da si povrate snagu kako bi bili u što boljem stanju za četvrtfinale."

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više