SP u rukometu

Danski izbornik: Pobjeda protiv Hrvatske pod svaku cijenu ne dolazi u obzir

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija u ponedjeljak od 20:30 igra posljednju utakmicu druge faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Protivnik je Danska koja je već osigurala prvo mjesto u skupini i prolazak u četvrtfinale. Uz to, Dance je pokosila crijevna viroza zbog koje nisu trenirali u nedjelju.

Sedam ili osam članova danske delegacije ima zdravstvenih tegoba

Izbornik Nikolaj Jacobsen je potvrdio kako se najgore osjeća lijevi vanjski PSG-a Mikkel Hansen, a uz njega je još sedam ili osam članova momčadi koji su u nedjelju imali problema s crijevnim tegobama.

Oni koji nisu imali zdravstvenih problema, otišli su u razgledavanje piramida u Gizi. Među njima nije bio spomenuti izbornik Jacobsen koji je također imao problema s crijevima. Ostanak u hotelu dao mu je priliku da najavi susret protiv Hrvatske.

"Vidjet ćemo prvo tko će biti fizički spreman za tu utakmicu. Najvažnije je imati što više svježih igrača za četvrtfinale u srijedu. O tome se radi u ovom trenutku", rekao je Jacobsen pa upitan o važnosti pobjede protiv Hrvatske dodao:

"Pobjeda pod svaku cijenu ne dolazi u obzir, moramo biti spremni za četvrtfinale. Naravno da ćemo ući u utakmicu i okušati nešto izvući iz nje, ali nikako si ne postavljamo imperativ pobjede."

Hrvatska protiv Danske igra u ponedjeljak od 20:30

Za kraj je danski izbornik još jednom prokomentirao zdravstvene probleme koji se događaju reprezentacijama na Svjetskom prvenstvu.

"Nemamo samo mi crijevnu virozu. Hrvatska je također pogođena, Šveđani isto imaju problema kao i Slovenija. Vjerojatno je nešto s hranom", zaključio je Jacobsen.

Podsjetimo, kako bi Hrvatska prošla u četvrtfinale, prvo Katar od 18 sati u ponedjeljak mora dobiti Argentinu, a onda Hrvatska od 20:30 mora svladati aktualne svjetske prvake Dance.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više