NBA

Dario Šarić pomogao Sunsima pobijediti Warriorse, dobre partije Zupca i Šamanića

Foto: USA Today Sports/Reuters

TROJICA hrvatskih košarkaša izlazila su u noći na petak na terene u NBA ligi. Sva trojica dobro su iskoristila priliku koju su dobili, a samo je Dario Šarić imao razloga za zadovoljstvo zbog pobjede svoje momčadi.

Phoenix Sunsi su kod kuće dočekali oslabljene Golden State Warriorse koji uz već ranije ozlijeđenog Klaya Thompsona u ovoj utakmici nisu računali ni na najboljeg igrača Stephena Curryja, a nisu zaigrali ni Kelly Oubre Jr. ni Draymond Green. Pobjeda Sunsa nije dolazila u pitanje u utakmici koja je završila sa 120:98.

Dario Šarić je ponovno bio pomoć s klupe te je za nepunih 18 minuta ubacio 13 poena uz šut 6-9 iz igre, a dodao je i po tri skoka i asistencije. Bio je jedan od sedmorice igrača Sunsa koji su ubacili 10 ili više poena. Najviše od svih u redovima pobjedničke momčadi, 17, stavio je Cameron Payne koji je imao i 10 skokova. Kod Warriorsa se istaknuo Jordan Poole s 26 koševa.

Zubac 13 poena i 13 skokova

Los Angeles Clippersi su gostovali kod Washington Wizardsa i upisali poraz 117:119. Ivica Zubac je odigrao 28 minuta za double-double učinak od po 13 poena i isto toliko skokova. Wizardse su do pobjede vodili Bradley Beal s 33 koša i Russell Westbrook s 27 poena, devet skokova, 11 asistencija i četiri osvojene lopte.

 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Osam sekundi prije kraja utakmice Zubac je stavio oba slobodna bacanja za smanjenje vodstva Wizardsa na 117:118, a konačan rezultat postavio je Rui Hachimura ubacivši jedno od dva bacanja.

Poraz Spursa

Poraz su upisali i San Antonio Spursi protiv Oklahoma City Thundera. Završilo je 107:102. Shai Gilgeous-Alexander je s 33 koša i osam asistencija bio najbolji igrač na parketu, dok se iz redova Spursa istaknuo DeMar DeRozan s 20 poena i šest uhvaćenih lopti. Luka Šamanić je u 19 minuta za Spurse ubacio devet poena, imao sedam skokova, dvije osvojene lopte i jednu blokadu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više