De Bruyne stavio Modrića na drugo mjesto najboljih veznjaka ikad. Evo tko mu je prvi

Screenshot: Sky Sports YouTube

ZVIJEZDA Manchester Cityja i belgijske reprezentacije Kevin De Bruyne u razgovoru za Sky Sports birao je najbolje nogometaše u različitim kategorijama. Među ostalim zadacima, engleski voditelj ponudio mu je da poreda trojicu veznih igrača: Zinedinea Zidanea, Luku Modrića i Andresa Iniestu.

De Bruyne je na prvo mjesto najboljih veznih igrača stavio Zidanea, na drugo Modrića, a na treće Iniestu. "Uživao sam u Zidaneovoj improvizaciji", rekao je Belgijac pa prokomentirao postavljanje kapetana hrvatske reprezentacije na drugo mjesto: "Modrić i Iniesta su jako slični. Mogao bih im zamijeniti mjesta."

Tko je najbolji veznjak od njih trojice?

Zidaneova profesionalna karijera trajala je od 1990. do 2006. godine. Nastupao je za Cannes, Bordeaux, Juventus i Real Madrid. Osvojio je 11 klupskih trofeja, dok je s Francuskom bio svjetski i europski prvak. Godine 1998. dobio je Zlatnu loptu, odnosno bio proglašen najboljim nogometašem na svijetu. 

Modrić je 2002. zaigrao za Dinamo, a potom bio u mostarskom Zrinjskom, zaprešićkom Interu, Tottenhamu i Real Madridu, gdje je postao legenda. S madridskim klubom uzeo je 23 trofeja te pet s Dinamom. Zlatnu loptu za najboljeg igrača dobio je 2018. S Hrvatskom je osvojio srebro i broncu na svjetskim prvenstvima.

Iniestina karijera počela je početkom stoljeća i traje i danas, kada ima 39 godina. Glavni dio proveo je u Barceloni, nakon čega je bio u japanskom Vissel Kobeu. Sada je član Emirates Cluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. S Barcelonom ima 32 trofeja, čemu je dodao dva s Kobeom. Dvaput je bio europski, a jednom svjetski prvak sa Španjolskom.

Pročitajte više