EUROPSKE LIGE

De Ligta više nema, ali Ajax već brusi novog stoperskog supertalenta

Foto: Getty Images

UTAKMICA Ajaxa i PAOK-a u utorak ponudila je puno uzbuđenja i na kraju prolazak prošlogodišnjeg polufinalista Lige prvaka u play-off za ovosezonsko izdanje tog natjecanja. 

Ajax je iz prve utakmice u Solunu donio dva gola u gostima, a u Amsterdamu je ipak za prolazak morao zabiti čak tri kako bi na kraju s ukupnih 5:4 prošao dalje. 

Mladi Argentinac oduševio

Jedan od najboljih nogometaša Ajaxa na toj utakmici bio je Lisandro Martinez, mladi argentinski stoper koji je ove sezone stigao iz Defense za sedam milijuna eura kao zamjena za De Ligta koji je prodan u Juventus.

Ovaj 21-godišnji Argentinac vodio je Ajaxovu obranu u maniri iskusnih stopera, a superiorno razumijevanje igre pokazao je pravovremenim intervencijama prema napadačima grčke momčadi.

Video koji demonstrira koliko je dobar

Mali minus ovog Argentinca je činjenica da je visok samo 178 centimetara, ali je zato sposoban igrati i na poziciji lijevog beka pa će svakoj obrani u kojoj bude igrao biti dodatno koristan. 

Sve to natjeralo je jednog korisnika Reddita da kompilira video njegovih najboljih poteza s tog susreta, a iz videa je jasno da Martinez nije dobar kao De Ligt. Možda nikad neće ni biti, ali je svakako nogometaš koji bi mogao biti dostojna zamjena i u budućnosti - još jedna sjajna prodaja. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

 

Pročitajte više