Debakl BiH nogometa. U tri dana poražene su im sve četiri reprezentacije

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

REPREZENTACIJA Bosne i Hercegovine jučer je u drami saznala da neće ići na Europsko prvenstvo. Ukrajina je pobijedila u Zenici 1:2 u utakmici polufinala doigravanja za Europsko prvenstvo. Mikola Matvijenko je zabio autogol u 56. minuti za vodstvo Bosne i Hercegovine, no uslijedio je preokret. Roman Jaremčuk zabio je u 85. minuti za 1:1, a u 88. je Jaremčuk asistirao Artemu Dovbiku za vodstvo 1:2.

Ipak, to je samo jedan od četiri dijela debakla koji je BiH proživjela u protekla tri dana. Naime, sve četiri selekcije reprezentacija BiH koje su u ovoj pauzi igrale svoje utakmice su upisale poraze. Dvije od njih su čak i teško poražene u kvalifikacijama za Euro.

Mlade reprezentacije također podbacile

Reprezentacija U-19 izbornika Dubravka Orlovića poražena je od Izraela rezultatom 2:0 u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Nekoliko sati kasnije, U-17 reprezentacija BiH doživjela je vrlo težak poraz od Poljske rezultatom 4:1. 

Svoj četvrti poraz u pet utakmica kvalifikacija doživjeli su U-21 reprezentativci BiH. Izabranike Igora Jankovića Slovenija je deklasirala s 3:0 i pritom promašila penal i šansu da im nanese još uvjerljiviji poraz.

Pročitajte više