DEBITIRA U SELU, PROTIV KLUBA KOJI KOŠTA JEDNU ŠESTINU NEYMARA U nedjelju počinje nova era

Foto: Getty Images/Guliver Image

VELIKA FEŠTA bila je spremna prošle subote kako bi Neymar za PSG debitirao u prvom kolu francuskog prvenstva. Ali, tulum uz DJ-a i vatromet na Parku prinčeva pokvarili su iz Španjolskog nogometnog saveza i Barcelone.

Bivši Neyamarov klub, koji se s njim morao rastati nakon što je ovaj došao sa čekom na 222 milijuna eura i vjerodajnicama katarske banke, odbijao je formalno ga pustiti. Sve dok se u Barceloni ne uvjere da ček s rekordnim iznosom za odštetu nekog nogometaša ima pokriće.
 
Kada su dobili potvrdu da je emir Al Thani solventan, javili su u sjedište saveza u Madrid, odakle su pak u Pariz i Francuski nogometni savez, poslali Neymarovu "brisovnicu" i certifikat pa je jutros registriran za PSG.
Tako će u Stade du Roudourou, skromni dom "jo-jo" kluba Guingamp, u nedjelju od 21 sat gledati cijeli nogometni svijet. Jer Neymar će za klub koji ga je učinio najskupljim u povijesti, debitirati u selu u Bretanji, koje ima samo sedam tisuća stanovnika.
 
Unai Emery, trener PSG-a, potvrdio je da će najveća zvijezda zaigrati protiv kluba koji je prošle sezone bio 10. u Ligue 1, a njegova cijela momčad prema Transfermarktu vrijedi 37 milijuna eura. Točno jednu šestinu Neymara. 

Pročitajte više