Dečko koji je odbio reprezentaciju objasnio razlog: "Odazvat ću se svakom sljedećem pozivu"

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

KOŠARKAŠKI izbornik Ivica Skelin jučer je objavio popis igrača za kvalifikacijske utakmice za SP 2019. Hrvatska će 23. i 26. veljače igrati protiv Nizozemske i Rumunjske u Zadru u susretima koje ne bi smjela izgubiti želi li u Kinu.

I dok su se Skelinu odazvali brojni, čak i ozlijeđeni igrači, Tomislav Zubčić javio mu je da mu se planovi reprezentacije ne poklapaju s privatnima, ali još iznenađujući bio je otkaz Luke Božića, 21-godišnjeg igrača Zadra.

"Zvao sam ga u subotu popodne, no nije mi se javio. Nazvao me natrag i rekao da će odbiti poziv iz osobnih razloga i da se ne osjeća dobro. U tom trenutku ni sam nisam znao što reći s obzirom na to da je bio jedan od sigurnih igrača", pokušao je neobjašnjivo objasniti Skelin.

O slučaju Božić oglasio se i KK Zadar koji nam je priopćio:

"Luka Božić je obavio razgovor s izbornikom Skelinom i objasnio mu je svoju situaciju. Zatražio je razumijevanje od izbornika, jer su u pitanju privatni problemi. Jasno nam je zanimanje medija za ovaj slučaj, ali vas isto tako molimo za razumijevanje zbog situacije u kojoj se nalazi. Poziv u reprezentaciju je čast za svakog igrača pa tako i za Luku, te je spreman odazvati se svim idućim reprezentativnim akcijama", stoji u službenom priopćenju Zadra.

Pročitajte više