DEFINICIJA VJERNOSTI 12 tisuća navijača na gostovanju njemačkog četvrtoligaša

Foto: Getty Images / Guliver Images

LEGENDARNI njemački klub München 1860, koji je jedini naslov prvaka osvojio 1966. godine, dotaknuo je dno, ali nije sam. Od 2004, kada je ispao iz Bundeslige, klub s Allianz Arene teško preživljava, a vrhunac je bio ispadanje prošle sezone iz druge u četvrtu ligu zbog financija, pa sada igra na manjem Grünwalder stadionu. 

Međutim, kako i u prvoj i drugoj, jedno je konstantno i u četvrtoj ligi, a to su njegovi nevjerojatni navijači. Osim što imaju najbolju posjetu kod kuće u prvenstvu, veću čak i od nekih klubova iz višeg ranga, pristalice Münchena 1860 spremni su za pravu invaziju na Nürnberg.

Njihova momčad trenutačno je prva u četvrtoj ligi (regija Bayern) i ima sedam bodova više od druge ekipe Nürnberga, gdje će 24. veljače u gostima stići čak 12 tisuća navijača iz Münchena kako bi pomogli svojim igračima da stignu do vjerojatno kapitalne pobjede na putu do treće lige. 

Uz takve navijače jednog dana će sigurno svanuti bivšem klubu Ivice Olića, jer šteta da kao takvi ne krase Bundesligu svakog vikenda. 

Pročitajte više