Nogomet

Del Piero, Modrić i Dalić otvorili nogometni kamp. Legenda Juventusa hvalila Hrvatsku

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

ITALIA SOCCER CAMP se ponovno vratio u Hrvatsku. Ovaj sportski događaj nije održan prošle godine, a razlog je bio koronavirus. Ovogodišnje izdanje kampa, pod pokroviteljstvom Privredne banke Zagreb, otvorili su Zlatko Dalić, Luka Modrić i legenda Juventusa Alessandro Del Piero.

"Navijali smo za vas u Rusiji"

Kamp je namijenjen djeci od 7 do 14 godina, koja će raditi s najboljim talijanskim trenerima. Prisutnima se na pressici obratio Del Piero, a govor je počeo na hrvatskom jeziku.

"Dobar dan svima. Naučio sam još par riječi, ali neću vam otkriti koje su jer su me to naučili bivši suigrači iz kluba. Sigurno nisu riječi: 'Bok, kako si?' i 'Kako se zoveš?' Sretan sam što sam u Hrvatskoj nakon toliko dugo vremena. Drago mi je što sam se opet susreo sa Zlatkom i Lukom i hvala vam na svim komplimentima, a sad ću ja vama uručiti komplimente za sve što ste napravili prije tri godine i svu strast koju imate u svojoj igri. Ako ste vi, Zlatko, navijali za nas u finalu Eura, i mi smo navijali za vas prije tri godine", rekao je Del Piero.

Talijanska legenda je usporedila hrvatski mentalitet s talijanskim te poručila da su Hrvati veliki pobjednici.

"Veliki ste pobjednici i zato što ste dio ove inicijative koja je fantastična iz više gledišta. Jedna od najvažnijih stvari zbog kojih sam ovdje je zato što i sam imam troje djece i svi igraju nogomet, barem pokušavaju, još su mali. Volim poticati druge na nogomet. Ovo je šansa za djecu koja nemaju prilike kao moja i puno djece u ovoj zemlji. Ovako imaju priliku znojiti se, igrati i uživati zajedno. Nema ljepše stvari nego biti u pobjedničkom timu jer ovo je timska igra. Jako sam sretan i zadovoljan svojom karijerom i što sam se bavio sportom koji mi je puno dao. Hvala svima koji su omogućili ovo. Hvala na gostoprimstvu ovoj zemlji koja ima mnogo sličnosti s Italijom", rekao je bivši igrač Juventusa.

Dalić bi volio igrati protiv Italije u Kataru

Nogometni kamp održat će se u Zagrebu od 30. kolovoza do 3. rujna 2021., a u njemu će sudjelovati 100 djece, uključujući djecu iz Dječjeg doma Zagreb i korisnike programa Centra za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno".

"Danas su točno tri godine od velikog dočeka hrvatske reprezentacije u Zagrebu. Točno tri godine otkada smo osvojili srca cijeloga svijeta. Ove je godine to pošlo za rukom našim prijateljima Talijanima. Čestitam im na tituli prvaka Europe, zasluženoj. Samo prisustvo prvaka Europe i viceprvaka svijeta je znak koliko je akcija vrijedna, velika i koliko je podržavamo. Želim da kamp bude uspješan, a moja je želja da sljedeće godine u Kataru igraju Italija i Hrvatska pa da vidimo tko je bolji", rekao je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

"Čast mi je biti dio ovog projekta"

Tri najtalentiranija sudionika kampa će i ove godine dobiti priliku posjetiti Italiju te pohađati Dan talijanskog nogometnog kampa zajedno s djecom iz drugih zemalja. 

"Čast i zadovoljstvo mi je biti danas ovdje i biti dio ovog projekta. Znam koliko su kampovi važni za djecu jer sam i ja trenirao u kampovima u kojima često iskoče neki novi talenti. Može se naučiti ne samo nešto o nogometu nego i o zajedništvu. Htio bih zahvaliti svima koji su ovo omogućili i nadam se da će ovo biti uspješan kamp. Kao što je i izbornik rekao, nadam se da ćemo u Kataru igrati protiv Talijana", poručio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Pročitajte više