Delije na San Siru podivljale zbog - hrvatskog spikera!

VEĆINA navijača Crvene Zvezde koji su pratili svoj klub na gostovanju u Milanu, još uvijek nije napustila glavni grad Lombardije. Tako će i ostati, tvrde izvori iz susjedstva, sve dok desetorica uhićenih izgrednika, pripadnika Delija, ne budu pušteni iz pritvora.

Da podsjetimo, Delije su došle u sukob s carabinierima prije početka utakmice trećeg pretkola Lige prvaka, jer su se redom htjeli fizički obračunati s navijačima Rossonera. Prema pisanju talijanske novinske agencije ANSE, Zvezdi zbog paljenja baklji, petardi i isticanja transparenata političkog sadržaja od strane temperamentnih navijača, osim novčane kazne prijeti i kazna da uzvrat u Beogradu igra pred praznim tribinama.

Kako ističu mediji s Apenina, prije početka utakmice brutalnom intervencijom carabinieri su spriječili navijače Crvene Zvezde da se približe navijačima Milana, a poslije kratke tučnjave policija je u stanicu privela desetak Delija.
U tekstovima talijanskih novinara krivima za incident proglašeni su gostujući navijači, koji su razbijeni bocama i šipkama krenuli na pristaše Milana.

Srpski Kurir jučer je pokušao pravu istinu doznati iz prve ruke, ali nitko od Delija nije se javljao na mobitel. No, Kurir je neslužbeno doznao kako navijači nisu htjeli napustiti Milano bez svojih uhićenih kolega.

"Delije su posebno ljute na službenog spikera, koji ih je na srpskom jeziku, ali sa izrazito hrvatskim akcentom, pokušavao smiriti i obavijestiti kako će stadion napustiti tek sat vremena po završetku susreta." - pišu srpski mediji.

Zvezdu je tijekom susreta s Milanom bodrilo nešto više od tisuću navijača iz Beograda, raznih krajeva Srbije, Hrvatske  te Europe. Najupečatljiviji transperent Delija bio je "Kosovo=Srbija", što bi klub s Marakane itekako moglo koštati, s obzirom da isticanje političkih poruka nije dozvoljeno.

Gostujući navijači zapalili su desetke baklji i bacili sedam petardi, dok su domaćini, strogo se pridržavajući pravila UEFA, potrošili tek jednu baklju.

D.R.

Pročitajte više