"Delije" zaprijetile igračima u slučaju poraza u Zaprešiću

CRVENA zvezda organizira put za oko 300 svojih navijača, "delija", u Zaprešić, na utakmicu drugog pretkola Kupa UEFA protiv Intera, pišu u utorak beogradski mediji.

"Zaprešić je malo mjesto i svjesni smo da nam prijeti opasnost sa svih strana. Spremni smo na njihove provokacije, koje sigurno nećemo ispratiti šutke", izjavio je za dnevnik "Blic" jedan od vođa navijača "Crvene zvezde" koji se predstavio kao Šavija.

Istovremeno, beogradski mediji prenose izjavu direktora Intera Branka Laljka, da beogradskim navijačima "neće pasti na pamet da nešto naprave", već da će biti "mirni kao bubice", s obzirom da će se za njihov dolazak i odlazak brinuti policija.

Beogradska "Politika" od utorka objavila je da će, zajedno s momčadi Crvene zvezde, dan prije utakmice u Zagreb otputovati i nekoliko predstavnika MUP-a Srbije, a komesar za sigurnost tog kluba Novica Mijušković će, kako je najavljeno, biti s ekipom sve vrijeme njena boravka u Hrvatskoj.

Prema riječima Marka Abramovića, koji je u Crvenoj zvezdi zadužen za organizaciju putovanja, na granici s Hrvatskom svi će navijači biti fotografirani, a bit će provedena i posebna kontrola osobnih dokumenata i ulaznica.

"Imat će i stalnu policijsku pratnju po ulasku u Hrvatsku", kazao je Abramović "Politici", koja konstatira da su, usprkos sugestijama da bi bilo bolje da "delije" u Hrvatsku ne dolaze organizirano, oni "čvrsto riješeni da se pojave u predgrađu Zagreba, ne strahujući nimalo od sve učestalijih prijetnji najekstremnijih pristalica zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka koji najavljuju da će se ujediniti povodom prvog gostovanja Crvene zvezde u Hrvatskoj od raspada Jugoslavije".

Za odlazak u Zaprešić prijavilo se 45 novinara iz srbijanskih medija, piše "Politika", a po riječima Mirka Abramovića novinari će po dolasku u Hrvatsku biti odvedeni na "jedno sigrno mjesto, koje se drži u strogoj tajnosti".

Inače, trening Crvene zvezde u ponedjeljak obilježio je incident: jedna skupina navijača je bacila dimnu bombu pored parkirališta na kojem su bili parkirani automobili igrača i članova stručnog stožera. Kako u utorak prenose beogradski mediji, navijači su "ozbiljno upozorili igrače da ne smiju izgubiti u Zaprešiću od Intera".

Pročitajte više