Delije zbog srpskih terorista ubijenih na Kosovu ujedinjeni sa smrtnim neprijateljima

KOSOVO i Srbiju od nedjelje potresa sukob srpskih terorista i kosovskih snaga sigurnosti u selu Banjska u općini Zvečan. U njima je ubijen jedan pripadnik kosovske policije albanske nacionalnosti i trojica srpskih napadača. Više srpskih terorista je uhićeno, a nakon što su razbijeni kosovska policija pronašla je i pokazala bogat arsenal modernog i teškog oružja s kojim su došli na Kosovo.

Kosovski policajac ubijen je iz zasjede nakon što su lokalni Srbi kamionima blokirali ceste. Sukobi su nastavljeni tijekom nedjelje, kad je došlo do pucnjave oko pravoslavnog manastira Banjska. Uhićeno je još desetak Srba i pronađena ogromna količina oružja, a u tijeku je pretraga još nekoliko prostora.

Teško naoružani Srbi upali na Kosovo i ubili albanskog policajca. Brzo su razbijeni

Evidentno je i da se takva akcija desetaka uniformiranih Srba, koji su očito obučeni i naoružani oružjem koje ima vojska, ne može tek tako organizirati. Kako je rekao kosovski ministar policije Dželjalj Svećlja, zaplijenjeno oružje vrijedno je pet milijuna eura. "To je oružje srpske vojske, proizvedeno je 2021. Ima mina koje su proizvedene 2022. Nisu ostaci ratova 90-ih godina", rekao je.

"Ovo je logistika koju ima prava vojska. Broj naoružanja se povećava. Otkrili smo još jedno blindirano vozilo. Tu su kamioni i buldožeri koji prevoze municiju. Ima više minobacača, više protutenkovskih mina, više protupješadijskih mina. Ova duga lista se ažurira. Ovaj mitraljez s nitroglicerinom nije ni u posjedu policije, ovaj je vojni i dolazi direktno iz skladišta Srbije", rekao je Svećlja. Svećlja je objavio da je među ubijenim Srbima i bivši tjelohranitelj Aleksandra Vulina, aktualnog šefa srpske Sigurnosno-informativne agencije.

Srbija na priznaje realnost. Kosovo smatra svojim, a ubijene teroriste nevinim mučenicima

Srbija, koja ne priznaje realnost da je Kosovo neovisna, samostalna i međunarodno priznata država nego ga svojata, na ovo je odgovorila proglašenjem dana žalosti i prikazivanjem njenih ubijenih teško naoružanih terorista na teritoriju druge države kao nevinih mučenika. Događaji na Kosovu ujedinili su srpske navijače, koji su međusobno posvađani, a dvije najveće skupine Delije i Grobari su smrtni neprijatelji. Oni su se okupili pred hramom Svetog Save u Beogradu da zajedno odaju počast poginulima. Tamo su palili svijeće i razvili transparente s natpisima "Svaka suza Boga moli, svakog Srbina duša boli..." i "Zvečan je večan".

Delije i Grobari inače su smrtni neprijatelji. Sada se navijači Zvezde javno zahvaljuju ultrasima Partizana

Delije su izdale priopćenje: "Večeras se u hramu Svetog Save okupilo nekoliko tisuća ljudi da izraze počast našoj braći Stefanu, Bojanu i Igoru koju su junački položili svoje živote za domovinu na Kosovu i Metohiji. Misu je služio vladika Stefan sa svećenicima hrama. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali našem pozivu, naročito navijačima drugih klubova koji su pokazali da postoje stvari koje su mnogo značajnije od naše klupske pripadnosti.

Hvala navijačima OFK Beograda, Zemuna, Voždovca, ali posebno hvala navijačima Partizana koji su u ogromnom broju došli. Umjesto na ulici i na tribinama jedni protiv drugih, danas smo stajali u Hramu jedni pored drugih. Pokazana je visoka svijest i ljudskost koja neka bude samo početak i temelj buduće normalizacije naših odnosa."

Pročitajte više