Delirij oko Đokovića u Banjoj Luci. Okružili ga jajima i bakljama

Screenshot: Twitter

NOVAK ĐOKOVIĆ euforično je dočekan u Banjoj Luci, gdje je došao kako bi nastupio na ATP turniru iz serije 250 koji se održava pod nazivom Srpska Open. Đoković će tamo prvi put u karijeri igrati službene, natjecateljske mečeve. U Banjoj Luci dočekali su ga brojni oduševljeni navijači i baklje. Usprkos kiši, od aerodroma do centra grada zaustavljali su ga kako bi se s njim fotografirali ili dobili autogram, a on je s praktično svakim stao kako bi mu ispunio želju.

Kako je u Banja Luku došao na pravoslavni Uskrs, neki od fanova dočekali su ga s jajima. Đoković je udovoljio i njima te se, kako običaji nalažu, okušao u onome što Srbi nazivaju "tucanje jajima". "Drago mi je što sam opet u Banjoj Luci, zadnji put sam ovdje bio prije osam godina. Sada sam došao zbog nastupa na turniru, nadam se do kraja tjedna, čujem da je veliki interes publike", izjavio je Đoković po dolasku. Najbolji tenisač svijeta je slobodan u prvom kolu pa će u srijedu gdje igrati protiv pobjednika meča Stana Wawrinke i Lucana Van Asschea.

Osim Đokovića i Wawrinke, najslavniji sudionik turnira u Banjoj Luci je Andrej Rubljov, koji je jučer osvojio Masters u Monte Carlu. Među prva četiri nositelja je i Borna Ćorić, pa će tako biti slobodan u prvom kolu, kao i srpski predstavnik Miomir Kecmanović. Od poznatih tenisača igrat će još Gael Monfils, Richard Gasquet, Tallon Griekspoor i Jiri Lehečka.

Ovaj turnir je dosad bio održavan u Beogradu, a ove je godine preseljen u Banju Luku dok se u glavnom gradu Srbije radi na teniskoj infrastrukturi. U Banjoj Luci je tim povodom otvoren i novi teniski kompleks koji će primati šest tisuća gledatelja. No, velike probleme organizatorima spektakla pričinjava kišno vrijeme. 

Pročitajte više