Delneri potvrdio da je pokojni: Juventus traži novog trenera, mene su smijenili

OČEKIVANO, Juventus je smijenio trenera Luigija Delnerija. Potvrdio je to sam struučnjak na službenim stranicama kluba.

Na klupu Juvea Delneri je sjeo pred početak sezone koja će, osim ne pobijedi li Juve u nedjelju Napoli, a Roma izgubi kod kuće od već potvrđenog drugoligaša Sampdorije, završiti bez izlaska kluba u Europu.

"Juventus će sljedeće sezone voditi drugi trener. Klub mi je odluku priopćio u srijedu. Prihvaćam rečeno, no sve bih napravio jednako kao što sam i napravio. Klub nije imao vremena čekati promjenu i postepeni napredak. Što se mene tiče, očekujem drugi posao. Ponosan sam što sam radio u Juventusu, zbog toga sam se odrekao Sampdorije u Ligi prvaka" izjavio je Delneri i dodao:

"Klub je od mene tražio najbolje moguće rezultate, a ja sam im rekao da je naslov talijanskih prvaka previše za očekivati. Posebice uz tolike ozljede koje su nas morile i tolike promjene u momčadi. Volio bih da sam na Juveovoj klupi i sljedeće sezone, posebice zato što sam i imao važeći ugovor za sljedećih dvanaest mjeseci. Odlazak odavde ne shvaćam osobnim porazom, ovdje sam sazrio kao trener."

Očekuje se da Juventusovu klupu preuzme Antonio Conte, bivša igrača legenda kluba i trener koji je Sienu u ovoj sezoni vratio u Seriju A.

Pročitajte više