Demirel uoči Hrvatske: Turski narod zaslužuje se opet osjećati kao 2008.

ČETIRI dana uoči utakmice s Hrvatskom okupila se reprezentacija Turske. Igrači Guusa Hiddinka složno najavljuju žestoku borbu za prolaz na Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

Utakmicu u Istanbulu željno iščekuju turski navijači koji će na Turk Telekom Areni napraviti paklenu atmosferu kako bi pogurali svoju momčad do pobjede na domaćem terenu. Turci se nadaju da će u prvoj utakmici 11. studenog u Istanbulu osigurati dovoljno veliku prednost pred uzvrat na Maksimiru.

"Želimo otići na završni turnir, svi smo svjesni izazova. Želimo na domaćem terenu ostvariti dobar rezultat, nadam se da ćemo uspjeti", rekao je Ozan Ipek, branič Bursaspora.

Suigrač Mladena Petrića i Ive Iličevića u HSV-u Gokhan Tore smatra kako Turska ima momčad za novu pobjedu nad Hrvatskom.

"Nadam se da ćemo otići na Euro. Imamo jaku momčad, ali i opasnog protivnika. Ipak, vjerujem da možemo pobijediti Hrvatsku. Dobro ćemo se pripremiti i pokušati već u prvoj utakmici osigurati prolaz", rekao je Tore.

Omer Toprak, branič Bayer Leverkusena, očekuje tešku utakmicu, a s njim se slaže i kapetan Turske iskusni Emre Belozoglu.

"Našu momčad očekuju dvije vrlo važne utakmice koje će biti naporne i fizički i psihički. Usredotočeni smo na Hrvatsku jer želimo sve usrećiti nakon posljednjih tragičnih događaja u našoj zemlji", rekao je Emre aludirajući na jaki potres koji je nedavno pogodio istok Turske.

"Puno mojih prijatelja još se s veseljem sjeća pobjede protiv Hrvatske iz 2008. godine. Želimo to još jednom doživjeti. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti jer svi su igrači spremni", dodao je Emre.

"Želimo u Istanbulu uvjerljivu pobjedu. Hrvatska jednako jako želi na Euro, prošli put smo protiv njih imali jako dobar dan. Još uvijek se sjećamo tog osjećaja i želimo ga ponoviti, turski narod to zaslužuje", rekao je vratar Volkan Demirel.

Pročitajte više