Denver kreće u obranu NBA naslova s drugog mjesta, Oklahoma City najbolji na Zapadu

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠI Oklahoma City Thundera osvojili su prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a Denver Nuggetsi u obranu naslova prvaka kreću s druge pozicije. Od tri momčadi koje su izjednačene ušle u zadnji dan sezone izgubili su samo Minnesota Timberwolvesi, koji su završili treći.

Njih su svladali Phoenix Sunsi, koji su tako postali posljednja momčad koja je osigurala direktan ulazak u doigravanje sa šestog mjesta. U tome im je pomogla i pobjeda LA Lakersa u New Orleansu, a upravo te dvije momčadi opet će se sastati u play-inu u borbi za sedmo mjesto.

Thunder je potvrdio prvo mjesto uvjerljivom pobjedom protiv rezervne momčadi Dallasa, koji je od ranije bio sigurno peti. Denver je slavio kod nemotiviranog Memphisa, ali Minnesota nije održala korak te je kod kuće izgubila od Phoenixa i za "kaznu" će igrati protiv Sunsa i u prvom krugu doigravanja.

Golden State kreće s posljednjeg, desetog mjesta

Posljednja preostala nepoznanica bila je tko će biti domaćin utakmice devetog i desetog, a Sacramento Kingsi su pobjedom nad Portlandom osigurali prednost nad Golden Stateom.

Dario Šarić postigao je 12 poena, pet skokova, jednu asistenciju i jednu blokadu za Warriorse u pobjedi 123:116 nad Utah Jazzom, za koji je Luka Šamanić ubacio 14 poena uz pet skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. Ivica Zubac i ostali starteri LA Clippersa odmarali su se u sezonskom finalu budući da su već bili zacementirani na četvrtom mjestu.

Oni su od ranije znali da će u prvom krugu play-offa igrati s Dallasom, a večeras smo saznali da će u okršaju treće i šeste momčadi Zapada igrati Minnesota i Phoenix. Oklahoma City i Denver čekaju protivnike iz play-ina.

Rezultati:

Memphis - Denver 111:126
Oklahoma City - Dallas 135:86

San Antonio - Detroit 123:95
Sacramento - Portland 121:82
Minnesota - Phoenix 106:125
LA Clippers - Houston 105:116
Golden State - Utah 123:116
New Orleans - LA Lakers 108:124

Parovi play-offa:

Oklahoma City (1) - Play-in 8
Denver (2) - Play-in 7
Minnesota (3) - Phoenix (6)
LA Clippers (4) - Dallas (5)

Parovi play-ina:

New Orleans (7) - LA Lakers (8)
Sacramento (9) - Golden State (10)
poraženi 7/8 - pobjednik 9/10

Pročitajte više