Lokomotiva šokirala Maksimir, Hodžić i Soudani spasili Dinamo

Foto: Index, Hina, Screenshot

DINAMO i Lokomotiva međusobnim derbijem otvorili su novu sezonu u hrvatskom prvenstvu. Šokantan početak donijeli su gosti koji su poveli protiv ekipe koju nikada nisu pobijedili, ali već do poluvremena momčad Zlatka Kranjčara došla je do preokreta i lake pobjede.

Jedini hrvatski derbi u kojem se već tradicionalno pobjednik zna i prije prvog zvižduka ponovo je pripao Dinamu, ali ovaj put uz nešto više uzbuđenja na travnjaku. Lokomotiva je iznenađujuće došla do vodstva već u 17. minuti pogotkom Dinamovog igrača Ivana Fiolića, koji je na Kajzerici na posudbi, na asistenciju Jana Doležala. Lokosi su tako zabili i u četvrtoj uzastopnoj utakmici u novoj sezoni nakon tri europska susreta.

No, već do poluvremena Dinamo je došao do preokreta. U 29. minuti Al Hilal Soudani je izjednačio nakon ubačaja Sose. Alžirac je bio blizu i četiri minute kasnije nakon jednog u nizu lijepih ubačaja Stojanovića. U 36. je Lokomotiva zaprijetila preko Doležala i Fiolića, no blokirala je Dinamova obrana koja večeras nije impresionirala. U 44. minuti Dinamo je došao do vodstva, Hodžić je u padu sa 6-7 metara uspio progurati loptu između dvojice braniča pored nemoćnog vratara Filipovića za 2:1.


U prvom dijelu Dinamo je imao loptu čak 74% vremena i uputio 7 udaraca (5 u okvir gola), a Lokosi u udarcima na gol imali 3/3. Zabilježeno je i samo 11 prekršaja.

U nastavku je Dinamo nastavio dominirati, a Lokomotiva se povukla izlaskom Doležala i ulaskom braniča Rožmana. Cekici je zaprijetio udarcem pored gola u 50. minuti, a samo tri minute kasnije Dinamo je zabio novi gol. Nakon još jednog propalog napada Lokosa "modri" su pokrenuli akciju preko Stojanovića koji je dalekometnim ubačajem s desnog krila pogodio Hodžića koji glavom sa 10 metara puca u gol za povećanje vodstva.

Rog je zamijenio Ćorića, Pivarić Sosu, a Junior Fernandes ušao je umjesto Marka Pjace, koji je odigrao možda i posljednje minute za "Modre" prije najavljivanog transfera u Italiju. Fernandes i Rog su prijetili udarcima iz daljine, a i Lokomotiva je stvorila još jednu dobru šansu u 59. minuti kada je Bočkaj pronašao Marića, a njegov udarac iz blizine obranio Ježina. Pred sam kraj su Soudani i Hodžić imali još dvije izgledne prilike, Alžirca je spriječila stativa nakon atraktivnog pokušaja škarica u šesnaestercu, a Hodžićev šut završio je u bloku.

DINAMO - LOKOMOTIVA 3:1



- glavni sudac je Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina)

Dinamo i Lokomotiva su međusobnim derbijem zatvorili prošlu sezonu zajedničkom feštom na istom stadionu.

"Modri" na svom stadionu kreću u novu obranu naslova prvaka novim trenerom Zlatkom Kranjčarom na klupi.

U prvih jedanaest Dinama je i Marko Pjaca čiji se transfer u Italiju najavljuje već tjednima. Čini se da bi mu ovo mogla biti oproštajna utakmica.

Lokomotiva nikada nije porazila Dinamo od čijih igrača i milostinje živi posljednje desetljeće.
 

Pročitajte više