Deschamps izgubljen nakon povijesne blamaže Francuza

Foto: Epa

TURSKA je sinoć napravila najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela kvalifikacija za Euro 2020. Na domaćem je terenu u trećem kolu pobijedila svjetskog prvaka Francusku 2:0.

Izbornik svjetskih prvaka Didier Deschamps na teren je izveo najjaču moguću postavu, istu onu koja je prije godinu dana u Rusiji uzela naslov pobijedivši u finalu Hrvatsku 4:2. Mbappe, Griezmann, Giroud, Pogba, Pavard, Sissoko, Matuidi, Lloris i ostali izašli su na teren smatrajući da će se slabašna Turska predati bez ispaljenog metka. Dogodilo se upravo suprotno. Turci su s dva gola već u prvih 45 minuta riješili utakmicu.

Francuzi su u nastavku pokušavali preokrenuti, ali nisu mogli doći ni do počasnog gola. Ne samo to, svjetski prvaci su sinoć odigrali jednu od najlošijih utakmica u novijoj povijesti. Aktualni svjetski prvaci, reprezentacija koja se prije godinu dana na uvjerljiv način popela na svjetski tron, protiv Turske u 90 minuta nogometa nije uputila niti jedan udarac u okvir gola. Niti jedan!

Antoine Griezmann, čovjek koji za sebe smatra da je najbolji igrač na svijetu, loptu je prvi put vidio tek u drugom poluvremenu, a čudesni Mbappe je izgubio loptu čak 22 puta. Ako bacimo pogled na statistiku, vidjet ćemo kako se Francuzima nešto takvo nije dogodilo punih deset godina. Stoga možemo reći da su Turci svjetskim prvacima održali pravu nogometnu lekciju i deklasirali ih u pravom smislu te riječi.

Sramotno izdanje Tricolora komentirao je izbornik Deschamps, koji je zvučao dosta zbunjeno i izgubljeno. Sigurno nije očekivao ovakav epilog.

''Kada ovako odigra cijela momčad, ne možemo izvući ništa pozitivno. Nismo bili na razini protiv momčadi koja igra na svoj način, jednostavno kao da nas nije bilo na terenu. Trebamo se vratiti osnovama. Ovaj poraz nam je dobra šamarčina za budućnost i moramo sve dobro analizirati. Čestitke Turskoj, a mi ćemo se vratiti.''

Turska je na vrhu grupe H s maksimalnih devet bodova, Francuska ima šest, baš kao i Island, a po tri Albanija i Moldavija. Na dnu je Andora koja je bez bodova.

Francuska za tri dana gostuje u Andori, dok će Turska na gostovanje Islandu.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više