Deschamps o sukobu s najboljim Francuzom na svijetu: Mogu vam pokazati poruke

Foto: EPA

KARIM BENZEMA proglašen je najboljim nogometašem svijeta za 2022. godinu, u kojoj je francuska reprezentacija igrala i izgubila finale Svjetskog prvenstva u Kataru. Benzema, tad napadač Reala, a danas Al Hilala, nije bio dio te ekipe. Razlog je bila odluka izbornika Didiera Deschampsa.

Podsjetimo, Benzema je uoči SP-a zbog ozljede otpao s popisa, ali se oporavio do nokaut-faze. Deschamps ga unatoč tome nije pozvao da se priključi ekipi u Kataru, navodno i pod pritiskom drugih igrača, koji nisu bili sretni zbog ideje njegovog naknadnog priključivanja. Uslijedili su sukob njih dvojice i odlazak Benzeme iz reprezentacije za sva vremena. Deschamps je ponovo zamoljen da prokomentira tu temu.

"Iako svaka situacija ima nekoliko verzija, istina je samo jedna. Već sam bio rekao što se dogodilo, a upravo se to tad i dogodilo. Trebate li više detalja, mogu vam pokazati poruke. Mislim da to ipak nema nikakve koristi", rekao je Deschamps na svom očitovanju komisiji.

Benzema ga nazvao lažljivcem i klaunom

"Nemam razloga izmišljati, a odluke donosim vođen sportskim interesom. Voljan sam o tome detaljno pričati, ali nisam siguran je li ovo mjesto za ponovno prisjećanje o tome što se događalo u Dohi tijekom Svjetskog prvenstva", dodao je.

Nakon što nije nastupio na SP-u, Benzema se obrušio na Dechampsa na društvenim mrežama. Nazvao ga je lažljivcem i klaunom.

Pročitajte više