HAJDUK

Deset najskupljih pojačanja Hajduka: Čolina na petom mjestu, Sharbini prvi

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell, SofaScore

DAVID ČOLINA danas bi trebao obaviti liječnički pregled u Splitu, i ako sve bude išlo po planu, postati novi igrač Hajduka.

Novi lijevi bek Splićana dolazi iz Monaca, a nogometno je odrastao u Dinamu. U Monaco ga je Dinamo pustio prošle sezone, a u Hajduk će sada doći za 850 tisuća eura.

18-godišnji Čolina (sutra će proslaviti 19. rođendan) će tako postati peto najskuplje pojačanje Hajduka u povijesti, a ispred njega su četiri igrača za koje je Hajduk izdvojio najmanje milijun eura.

Najskuplji ulazni transfer Hajduka je onaj Anasa Sharbinija kada je za dva milijuna eura u ljeto 2009. sa svojim bratom Ahmadom stigao iz Rijeke. Upravo se Ahmad smjestio točno iza Čoline na ljestvici najskupljih pojačanja jer ga je Hajduk platio 800 tisuća eura.

Anas Sharbini najskuplji

Puno bolji dojam od braće Sharbini ostavio je Senijad Ibričić koji je sezonu prije stigao iz Zagreba za 1,8 milijuna eura. Kasnije je postao klupska legenda. Isto ljeto Hajduk je potrošio ukupno milijun eura na Marijana Buljata i Darija Jerteca koje su doveli iz Dinama, 500 tisuća za svakog. Oni su osmi i deveti najskuplji ulazni transferi Hajduka.

Ne smijemo zaboraviti ni Niku Kranjčara koji je u šokantnom transferu 2005. stigao iz Dinama za milijun i pol eura i tako postao treći najskuplji hajdukovac ikada. Eduard Abazi je na četvrtom mjestu i najstariji član na ovoj listi jer je 1990. stigao u Hajduk za milijun eura. Popis završavaju Rumunj Steliano Filip i Ivan Dolček, za koje je Hajduk, kao i za Buljata i Jerteca, izdvojio 500 tisuća eura.

Grafika za IndexSport: SofaScore

Pročitajte više