LUIS SUAREZ

Desetljeće ludila Luisa Suareza

Foto: Getty Images/Guliver Image

IGRALA se 121. minuta četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Na današnji dan prije točno deset godina Urugvaj i Gana išli su prema produžecima, a afrička reprezentacija imala je opasan slobodan udarac s desne strane. Paintsil je ubacio, a u velikoj gužvi u šesnaestercu Luis Suarez je na crti obranio udarac Stephena Appiaha. Lopta se odbila do Adiyiaha koji je pucao glavom, a "golman" Suarez na crti rukama je obranio njegov udarac.

Sudac Olegario Benquerenca bez razmišljanja je dosudio penal i pokazao je crveni karton Suarezu koji imao toliko srama da se čudio zašto ga je dobio. Igrači Gane već su slavili prolazak u polufinale jer Asamoah Gyan je "samo" trebao zabiti penal.

Dalje znate. Gyan je pogodio gredu i Uruguay je panenkom "luđaka" Sebastiana Abreua na penale prošao u polufinale. 

"Bila je to obrana turnira", rekao je nakon utakmice Suarez kojeg su istovremeno proglasili varalicom i herojem, genijalcem i budalom koja je svojim (ne)promišljenim potezom pogurala svoju reprezentaciju u polufinale.

Suarez je tako postao jedan od najkontroverznijih igrača, a tu titulu pažljivo je čuvao u sezonama koje su dolazile i do danas je bio upleten u još šest velikih incidenata. Samo par mjeseci kasnije je u dresu Ajaxa ugrizao igrača PSV-a, u Liverpoolu je također radio cirkus...

Genijalac ili budala, kako hoćete, ali biramo najgluplji Suarezov potez u njegovoj glupostima, ali i trofejima i golovima bogatoj karijeri.

Pročitajte više