europa liga

Detalji ludnice u Srbiji. Poharala ih je korona, napustio gazda, ali izveli su čudo

Screenshot

STEAUA je kod Bačke Topole u drugom pretkolu Europa lige izvela pothvat nezabilježen u povijesti europskih kupova.

Usprkos tome što joj je praktički cijela momčad nedostajala zbog zaraze koronom, zbog čega nije imala ni nijednog člana stručnog stožera, te što je zbog navedenog igrala s igračima koji su drugi ili treći izbor te juniori, pobijedila je na penale nakon što je nakon produžetaka meč završio 6:6.

Rumunjski novinar Emanuel Rosu sažeo je razloge zbog kojih je Steauin podvig spektakularan:

Nedostajalo joj je čak devet igrača. Svima je covid-19 potvrđen u zadnja tri dana, a petorici na dan utakmice. Zato je Steaua morala igrati većinom s "rezervama rezervi".

Svi članovi stručnog stožera osim pomoćnog trenera Pintiliija zaraženi su, pa je momčad trebao voditi Pintilii, usprkos tome što je u Srbiju došao trener druge momčadi Vintila. Njega je gazda kluba Gigi Becali otpustio prije dva mjeseca, ali je prihvatio pomoći klubu samo za ovaj meč. Ipak, na kraju on nije vodio Steauu kod Bačke Topole. 

Rumunji su bili prisiljeni na gol postaviti 19-godišnjeg debitanta Razvana Ducana, koji je inače četvrti golman prve momčadi i do sada je branio samo u drugoj ligi. Na debiju za seniore skrivio je četiri gola, ali je tragičar zatim u raspucavanju penala obranom jedanaesterca postao neočekivani heroj.

Gigi Becali, čiji je javni nastup i stil vladanja Steauom najtočnije usporediti s onim Zdravka Mamića, od početka koronakrize prestao je ulagati u klub i dovoditi pojačanja, jer "želi osigurati budućnost svojoj obitelji". Povukao se iz javnosti i nema ga na utakmicama Steaue.

Ipak, njeni igrači su desetkovani koronom i bez svemoćnog bossa uspjeli izvesti čudo. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE S UTAKMICE BAČKA TOPOLA - STEAUA 6:6

*Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale.

Pročitajte više