Detalji prijetnji Ibričića sucu: "Znam što ti žena radi i da imaš dijete, zato pazi!"

Screenshot: ArenaSport

DISCIPLINSKA komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prije tjedan dana kaznila je FK Sarajevo i suspendirala čelnike kluba nakon prekida utakmice s Borcem. Uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca iz Banje Luke prekinuta je u sudačkoj nadoknadi nakon što su igrači Sarajeva napustili teren na svom Koševu. Prvi susret u Banjoj Luci završio je bez golova, a u uzvratu je Borac vodio 2:1. Domaći nogometaši, nezadovoljni suđenjem, napustili su travnjak.

Legenda Hajduka i bivši trener Rijeke izveli s terena momčad Sarajeva

Kap koja je prelila čašu bio je prekršaj u napadu koji je sudac Mateo Musa dosudio Sarajevu u 93. minuti. Nakon toga su u teren utrčali sportski direktor Senijad Ibričić i trener Simon Rožman, a nakon njih i predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić. Okružili su glavnog suca, a potom su poveli igrače prema svlačionici uz ovacije Koševa. Sarajevu su oduzeta tri boda i kažnjeno je s 22 tisuće KM (oko 11 tisuća eura). Mirvić je suspendiran na 12 mjeseci, Ibričić na 7, a bivši trener Rijeke Rožman uvjetno na tri mjeseca.

"Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!"

Sada je Nogometni savez BiH u službenom dokumentu detaljno opisao događaje s prekinute utakmice: "Senijad Ibričić je prije početka revanš meča četvrtfinala Kupa Bi, između FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka, igrane dana 13.03.2024. godine, oko 16 sati ušao u svlačionicu za službene osobe utakmice - suce i glavnom sucu utakmice se obratio riječima: 'Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!', nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službenu osobu utakmice", piše u odluci Disciplinske komisije FSBiH te se dodaje:

"Idemo napolje!"

"Ibričić je u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena ustao s klupe Sarajeva i s trenerom Rožman Simonom iz tehničkog prostora ušao na teren za igru, te krećući se terenom za igru, a prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog stožera Sarajeva upućivao glasne povike 'Idemo napolje!', pri tome nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru, te je na prethodno opisan način počinio nagovaranje na prekid utakmice, što je cijela momčad Sarajeva prihvatila i napustila teren za igru, zbog čega je predmetna utakmica prekinuta i nije nastavljena."
 

Pročitajte više