roland Garros

Deveti tenisač svijeta bio pred ispadanjem s Roland Garrosa, ispala bivša osvajačica

Foto: EPA

U VELIKIM problemima bio je deveti nositelj Roland Garrosa, kanadski tenisač Felix Auger-Aliassime, koji je ipak upisao startnu pobjedu i to nakon pet setova protiv Peruanca Varillasa. 2:0 u setovima vodio je Juan Pablo Varillas, 122. tenisač na svijetu, koji je u Parizu prije ovog meča morao dobiti tri kvalifikacijska dvoboja.

No Auger-Aliassime se na vrijeme probudio, zaustavio je žestoke nalete svog suparnika i na kraju slavio preokretom 2:6, 2:6, 6:1, 6:3, 6:3. U tri dobivena seta Auger-Aliassime je potpuno dominirao te je nakon uvodnog šoka uvjerljivo nadigrao svog suparnika.

Ispala Muguruza

Podsjetimo kako se ranije nije proslavila 28-godišnja španjolska tenisačica Garbine Muguruza, inače pobjednica na pariškoj zemlji 2016. godine.

Ove godine je Španjolka plesala samo jedno kolo u Parizu. Protiv kršne i iskusne 36-godišnje Estonke Kaije Kanepi dobila je prvi set 6:2 i potom izgubila sljedeća dva, 3:6 i 4:6, za ekspresni odlazak s ovog Grand Slam turnira. Muguruza je bila postavljena za desetu nositeljicu, a podsjetimo kako osim naslova u Roland Garrosu iz 2016. godine ima i pehar pobjednice Wimbledona 2017. godine.

Pročitajte više