serie a

Di Francesco u Romi broji posljednje sate: Među kandidatima i albanski izbornik

Foto: EPA

TALIJANSKI mediji pretpostavljaju kako će Eusebio Di Francesco biti smijenjen izgubi li Roma u nedjeljnom prvenstvenom ogledu protiv Milana na Olimpicu.

Pritisak na Eusebija Di Francesca naglo je porastao nakon što je Roma u srijedu u četvrtfinalu talijanskog kupa osramoćena protiv Fiorentine u jednom od najtežih gostujućih poraza u klupskoj povijesti (1:7).

U talijanskom tisku posljednjih dana dominiraju napisi kako je Eusebio Di Francesco "usamljen" i kako je "izgubio povjerenje uprave i momčadi". Već u nedjelju navečer, nakon dvadesetomjesečnog mandata, mogao bi biti razriješen trenerske dužnosti.

Svakim danom sve se više spominju Di Francescovi potencijalni nasljednici. Među kandidatima su Roberto Donadoni, Laurent Blanc, Gian Piero Gasperini i Paulo Sousa. 

Međutim, Il Messaggero krugu kandidata pridodao je i Christiana Panuccija, Rominu klupsku legendu i aktualnog albanskog izbornika. 

Christian Panucci između 2001. i 2009. godine za Romu je, većinom na poziciji desnog beka, nastupio u više od 300 službenih utakmica u svim natjecanjima.

Bogatu igračku karijeru, koju je osvajajući brojne trofeje proveo u Romi, Milanu, Interu, Genoi, Real Madridu, Chelseaju i Monacu, okončao je u Parmi prije devet godina. Zapažen trag ostavio je i u talijanskoj reprezentaciji.

Već 2012. godine, dvije godine nakon umirovljenja, proglašen je pomoćnikom tadašnjeg ruskog izbornika Fabija Capella. Samostalnu trenersku klupsku karijeru započeo je u Livornu i nastavio u Ternani. Albanskim izbornikom imenovan je sredinom srpnja 2017. godine i u 14 utakmica ubilježio je osam poraza, četiri pobjede i dva remija. Ugovor s Albanskim nogometnim savezom istječe mu krajem godine.

Pročitajte više