Di Maria birao idealnih 11 od svojih suigrača. Izostavio Ronalda i Modrića

Foto: EPA

LEGENDARNI argentinski krilni napadač Angel Di Maria (36) od prošlog ljeta ponovno nosi dres Benfice. Benfica je bila prvi Di Marijin klub u Europi, u koji je stigao iz Rosario Centrala, a zatim je nastupao za Real Madrid, Manchester United i PSG. U velikoj karijeri osvojio je sve na klupskoj i reprezentativnoj razini.

U intervjuu za argentinski TyC Sports Di Maria je birao idealnu ekipu sastavljenu od svojih suigrača iz Argentine i klubova za koje je nastupao. S obzirom na razinu na kojoj je dugo godina uspješno igrao, nije iznenađujuće što je Argentinac složio strašnu jedanaestorku.

Srce obrane sastavio je od sunarodnjaka. Na golu je Emiliano Martinez koji je obranama donio Argentini naslov prvaka svijeta, a stoperi su Nicolas Otamendi i Javier Mascherano. Na bekovske pozicije Di Maria je postavio suigrače iz Reala, Sergija Ramosa i Marcela.

Igrao je s Messijem i Ronaldom

U sredinu terena stavio je sebe, a za partnere je odabrao Ruija Costu s kojim je igrao u Benfici i Neymara s kojim je igrao u PSG-u. U napad je stavio i dva najbolja strijelca u povijesti pariškog kluba, Kyliana Mbappea i Zlatana Ibrahimovića, s kojim je igrao u Manchester Unitedu.

Za kraj, na desno krilo postavio je svog velikog prijatelja Lionela Messija. Di Maria je morao izostaviti brojne sjajne igrače, poput Cristiana Ronalda i Luke Modrića s kojima je u Madridu osvojio sve. Di Maria je istaknuo kako je Messi najveći svih vremena bez obzira na to što je puno više utakmica odigrao s Ronaldom.

Di Maria i Messi bili su veliki klupski rivali dok su igrali za Real Madrid i Barcelonu, ali privatno su veliki prijatelji i obojica dolaze iz Rosarija. S reprezentacijom Argentine osvojili su sve što su mogli, a Di Maria je u pothvate osvajanja Copa Americe i Svjetskog prvenstva ugradio golove u finalima. Brazil je u finalu Copa Americe na Maracani potopio majstorskim lobom, a zabio je i Francuzima u Kataru.

Pročitajte više