Podignuta optužnica za napad na Brunu Marića, jedini uhićeni ostaje u pritvoru!

Foto: Dalmatinski portal 

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za napad na suca Bruna Mamića prošlog mjeseca u Stobreču, a jedini uhićeni nakon incidenta početak suđenja čekat će u zatvoru, jer mu je vijeće Općinskog suda u Splitu produljilo pritvor za još dva mjeseca, i to da ne bi ponovio djelo.  

Gulišija: Nije uobičajeno

"Odluka se argumentira prekršajnim kaznama, to nije uobičajeno. Radi se o blažem obliku kaznenog djela u pokušaju koje se kažnjava do pet godina zatvora", kaže Gulišija. Pozvat će se na odluke Europskog suda za ljudska prava i Vrhovnog suda RH koje se odnose na pritvaranja u slučaju lakših kaznenih djela.

O žalbi će odlučivati Županijski sud u Splitu, a Gulišija očekuje da suđenje započne sredinom prosinca.

Marića napali palicama i šipkama pa se razbježali

22-godišnjak je bio dio skupine koja je maskirana upala u restoran Epetium u Stobreču i nasrnula na Marića i društvo sa palicama i šipkama. Marić je bio naoružan i u društvu odvjetnika Vladimira Gredelja. Dobio je udarac po glavi, a 22-godišnjaka su zadržali prolaznici do dolaska policije koja se brzo pojavila na mjestu obračuna. Ostali su uspjeli pobjeći. Policija intenzivno radi da dođe do ostalih počinitelja, no zasad u tome nisu imali uspjeha.

Uhićeni do dana današnjeg nije iznio obranu, već se brani šutnjom.

Pročitajte više