Dinamo - Toronto 3:1, Sylvestr, Brezovec i Barbarić za završnu tursku pobjedu

DINAMO je u posljednjoj utakmici u Beleku pobijedio klub koji je na pripremama u Turskoj s Partizanom igrao 1:1, a Zvezdu Robija Prosinečkog pobijedio 1:0. Toronto je nalčet golovima Sylvestra i Brezovca u sedam uvodnih minuta, ali umjesto da dotuku grogiranog protivnika, Dinamovci su mu dopustili da se digne i do kraja poluvremena Kelava je morao spašavati tri puta.

Dinamu dva crvena kartona, ali ni jedan igrač manje

Početkom drugog dijela Toronto je smanjio i krenuo po izjednačenje, ali uslijed brojnih izmjena pao je ritam igre i tek na samom kraju Barbarić postavlja konačan rezultat iz penala. Treba napomenuti kako je ruski sudac dvojici Dinamovih igrača (Tomečaku i Ibanezu) pokazao crvene kartone, ali se to nije pretočilo u brojčanu prednost za Toronto jer ovo je ipak bila prijateljska utakmica. Dinamo i njegov trener Halilhodžić mogu biti zadovoljni, jer od četiri pripremne utakmice u Beleku, Dinamo je pobijedio u tri (BATE, Sigma, Toronto), a jednu (Steaua) je remizirao.

Pregled svih Dinamovih pripremnih utakmica u Turskoj:

Dinamo - Sigma 3:0, Dinamo pregazio treću momčad češke lige, Rukavina zabio s centra

Dinamo - Steaua 1:1, Pogledajte kako Pedro puca, a Vaha udara

Dinamo - BATE 2:1, Dobar početak u Turskoj, Dinamo slavio protiv Borisova

Ubojica dječjeg lica s Fifinim znakom skoro uništio utakmicu

Vladimir Kazmenko, 34-godišnji ruski sudac iznimno mladolikog izgleda, jako se trudio (i nažalost često uspijevao) prometnuti u glavnu zvijezdu ovog prijateljskog susreta. Dodijelio je dva crvena (oba Dinamovcima) i šest žutih kartona i gotovo svaka njegova odluka bila je na Dinamovu štetu, pa ne treba čuditi kako je Vaha još jednom demonstrirao temperament koji smo gledali i protiv Steaue.

Tijek utakmice Dinamo - Toronto 3:1

87. minuta: GOOL ZA DINAMO! 3:1, strijelac TOMISLAV BARBARIĆ iz penala! Rukavina je srušen u 16-ercu Kanađana, a mladi branič povećava prednost Dinama.

60. minuta: Crveni karton za Ibaneza! Popularni Lucho je nepopularno sasjekao Petersona (asistenta za gol Toronta) i zaradio drugi Dinamov crveni karton na utakmici. Međutim, Dinamo ni sad neće ostati s igračem manje. Umjesto Ibaneza ulazi mladi Karlo Bručić.

47. minuta: GOOL ZA TORONTO! 2:1, strijelac ZAVARISE! Peterson je probio stranu i nabacio u sredinu gdje je do lopte došao Zavarise i matira Skendera koji je ušao na poluvremenu.

42. minuta: Crveni karton za Tomečaka! Sudac je Dinamu dodijelio čak pet žutih kartona, a dva je dobio Tomečak. Srećom, ugra se prijateljska utakmica, pa je umjesto njega ušao Ibanez.

35. minuta: Prilika za Toronto - spašavaju Kelava i Barbarić! Opt Soolsma prijeti, ovaj put odličnim udarcem s ruba 16-erca. Kelava kratko odbija, a Barbarić čisti u korner

28. minuta: Prilika za Toronto - spašava Kelava! Soolsma je nabacio iz kornera, a Maicon odlično glavom gađa gornji kut u koji leti Dinamov golman i spašava siguran zgoditak.

21. minuta: Prilika za Toronto - spašava Kelava! Cordonov udarac sa 20 metara brani Kelava. Soolsmai Martina su glavna opasnost za Dinamo

7. minuta: GOOOL ZA DINAMO! 2:0, strijelac JOSIP BREZOVAC! Još jedno loše čišćenje opasnosti pred kaznenim prostorom Toronta nakon što je desnu stranu probio Beqiraj. Sylvestr je sada asistent, a njegovu povratnu loptu Brezovec s 18 metara zabio gol.

1. minuta: GOOOL ZA DINAMO! 1:0, strijelac JAKUB SYLVESTR! Branič Toronta Henry je pogriješio,a Pedro Morales lijepo proigrao slovačkog napadača koji Dinamu donosi vodstvo već u 50. sekundi utakmice.

Sastavi momčad:

DINAMO

Kelava; Tomečak, Barbarić, Tonel, Cufre - Brezovac, Calello - Palić, Morales, Sylvester- Bequiraj

TORONTO

Frei; Omphroy, Henry, Harden, Westmaas - Gyan, Bouchiba - Cordon, Martina,  Soolsma - Santos

Pročitajte više